Müslüman Alimler Birliği'nin Kurucusu ve Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi, 96 yaşında Hakk'a yürüdü. 

YUSUF EL-KARADAVİ KİMDİR?

İslâm dünyasının en saygın âlimlerinden biri kabul edilen Mısırlı âlim Prof. Dr. Yusuf el-Karadâvî, 1926 yılında Mısır'da doğdu. On yaşına varmadan Kur'an'ı ezberledi. Temel eğitimini Ezher'e bağlı ilköğretim okullarında, üniversiteyi de 1954 yılında Ezher Usûlü’d-Din fakültesinde tamamladı.

1973 yılında doktorasını tamamlayan Karadâvî, Mısır başta olmak üzere birçok Arap ülkesinde önemli görevler üstlendi. Gençliğinin ilk yıllarında Müslüman Kardeşler hareketine katılan Karadâvî, mücadeleci bir İslâm âlimi olup birkaç kez hapse girdi.

Birçok önemli ve hassas konularda eserleri bulunan Karadâvî'nin, 150'ye yakın eseri bulunup birçoğu dünya dillerine çevrildi. Eserlerindeki geniş ufku, Kur'an ve sünnete bağlılığı göze çarpan Karadâvî, ayrıca İslâm fıkhının yenilenmesi ve uygulanabilir mahiyette kolaylaştırılması yönlerine özellikle vurgu yaptı.

Dünya yaşamı boyunca Müslümanların dertleriyle ilgilenen Karadâvî, bir çok ülkede konferans, sempozyum ve seminerlere katılarak İslâm'ın doğru anlaşılması için çaba sarf etti.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • hayati karakurt 26.09.2022 14:09
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet makamı Ali olsun