İznik’te muhteşem bir açılış programıyla başlayan 4. Dünya Göçebe Oyunları’nın 3. gününde müsabakalar kıyasıya devam ederken etkinlik alanını ziyaret eden çocuklar doyasıya eğlendiler. Çocuklar, at binmekten ok atmaya, aşık oyunundan yöresel etkinliklere kadar birçok alanı deneyimleme imkanı buluyor.

Bursa'nın İznik ilçesinde düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları'nda geleneksel sporlarda yapılan müsabakalar kıyasıya devam ederken çocuklara yönelik etkinlikler de yapılıyor. Çocuklar etkinlik alanında geleneksel oyunlarla eğleniyor.

Çoçuklardan yoğun katılım

Dünya Göçebe Oyunları'nda çocuklar, yapılan etkinliklerde ok atmadan, at binmeye, aşık oyunundan Anadolu Masalları’na kadar birçok alanda doyasıya eğleniyor. Çocuk Obası'nda çocuklara Anadolu Masalları anlatılırken diğer taraftan da at binme imkanı buluyor. Tamamen çocuklara özel olarak hazırlanan alanda ise ok atmayı öğreniyorlar.

Müsabakalar nefes kesiyor

3. günde de devam eden geleneksel spor müsabakaları nefes kesiyor. Misafirler büyük mücadelelere sahne olan müsabakaları büyük bir ilgi ile izliyor. Dünya Göçebe Oyunları’nın 3. gününde atlı okçuluk, alış güreşi, kapışmalı aba güreşi, kökpar-kökbörü, şalvar güreşi ve kuraş müsabakaları yapılıyor.

Balaban başpehlivan oldu

Oyunların ikinci gününde yapılan son müsabakalarda yağlı güreşlerde başpehlivanlığı 2013 ve 2017’de Kırkpınar Şampiyonluğuna ulaşan İsmail Balaban aldı. Başpehlivanlığı kazanan İsmail Balaban, gururlu olduğunu ifade etti.

Oyunlar kıyasıya bugün ve yarında devam edecek. Müsabakaların tamamlanmasıyla birlikte kapanış töreni ile 4. Dünya Göçebe Oyunları son bulacak.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Ömer 01.10.2022 20:17
    Türk dünyası değil de göcebe ne demek...