Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, mevzuat çalışmaları kapsamında aralarında Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de olduğu internet haber sitelerinin temsilcileriyle görüştü.

"YURT DIŞI TRAFİK MANİPÜLASYONU ÖNLENMELİ"

Toplantıda sektör temsilcilerinin talepleri dinlendi. Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, ziyaretçi trafiklerinin denetlenmesi, kurumsallığını tamamlamış haber sitelerine reklam hakkı verilmesi ve bu haber sitelerinin içeriklerinin de haber değeri taşımasına önem gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

RUMSALLIK VE NİTELİKLİ HABER" VURGUSU

Ateşli, ziyaretçi trafiklerinde yalnızca yurtiçi kaynakların kabul edilmesinin gerektiğinin altını çizerek, böylece yurt dışı trafiklerinde olası manipülasyonların önüne geçilebileceğini belirtti. 

Ateşli ayrıca, reklamdan pay alacak haber sitelerinin kurumsallığını tamamlamış olması gerektiğine işaret etti. Ateşli, Google'ın trend olarak öne çıkardığı gündemlerin de haber değeri taşımasının önemine vurgu yaparak, Basın İlan Kurumu'ndan reklam alacak haber sitelerinin de buna dikkat etmesi gerektiğini ve gerekli denetlemeleri yapabileceğini ifade etti. 

"HABER7 OLARAK KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

Ateşli, resmi ilan ve reklam yayınıyla ilgili hazırlanmakta olan mevzuata, haber sitelerinin sunacağı katkılarla ilgili ise şu değerlendirmeleri yaptı:

"Çalışmaların yürütüleceği kurullarda ve toplantılarda içerik, teknik ve hukuki olarak katkı sağlayabiliriz. Haber7 olarak 20 yıllık internet haberciliği tecrübemizi yeni düzenlemelerin yapılması noktasında paylaşmaya hazırız."

Yorumlar 0 Yorum Var