Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıl dönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.


Geçen yıl Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İstanbul Genç İHH Başkanı ve Türk Telekom Veri Mühendisi Kağan Talip Tığlı, Genç İHH İstanbul Lise Sorumlusu Murat Can Kaya, YediHilal Teknoloji Takımları Sorumlusu Yusuf Taha Göktaş ile Baykar Uçak Mühendisi ve İHH Gönüllüsü Tarık Kesekci anma programıyla yâd edildi. İstanbul Genç İHH tarafından düzenlenen program, Büyük Çamlıca Camiî 1071 Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa, çoğunluğu genç yaklaşık bin 500 kişi katıldı.


“ALLAH’IN RIZASINI KAZANMAK İÇİN GAYRET ETTİLER”


Anma programı, Aziz Mahmud Hüdâyi Camiî İmam Hatibi Hasan Baydemir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sonrasında kürsüye İstanbul Genç İHH Başkanı Burak Özyılmaz çıktı. Özyılmaz, “Vefat eden kardeşlerimiz inandıkları yolda çok çalıştılar, her faaliyeti son faaliyetleriymiş gibi görerek gayret ettiler. Bize düşen, kardeşlerimizin bıraktığı bayrağı onlar gibi taşımak ve çok çalışmak. Kardeşlerimize Rabbim’den rahmet diliyorum” dedi.


Genç İHH Başkanı Muhammed Cihad Çelik ise konuşmasında, “Kardeşlerimiz, Cenab-ı Allah’ın rızasını kazanmak için, Kur’an nizamını yeryüzüne hakim kılmak için gayret gösterdiler. Ve yine bu uğurda Bursa’ya giderken vefat ettiler. Hepsi yakın mesai yaptığımız ve bizde derin izler bırakan kardeşlerimizdi. Kardeşlerimizle birlikte tüm şehitlerimize Rabbim’den rahmet niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.


“ONLAR BİZE ÖRNEK OLDULAR”


Çelik’in ardından kürsüye gelen YediHilal Derneği Başkanı Salim Sarıyıldız da, vefat eden gençlerle ilgili anlatılanlardan çıkarılacak pek çok ders olduğunu belirtti. Sarıyıldız konuya ilişkin sözlerine şu şekilde devam etti:


“Onlar bize örnek oldular. Yaptıkları görevleri bihakkın yerine getirmeye çalışan; stant kurulacaksa stant kuran, teknoloji eğitimi verilecekse teknoloji eğitimi veren her biri dava şuuruna sahip kardeşlerimizdi. Onlar hayatlarını İslam’a göre tanzim eden kişilerdi. Onlar güzel gençlerdi, Allah rahmet eylesin.”


Program, vefat eden gençleri anlatan sinevizyon gösterimi ve arkadaşlarının şahitliklerini paylaştıkları konuşmalarla devam etti. Konuşmaların ardından, Ezgi Sanatçısı Cihad Bayram “Uyurmuş Gibi”, Ezgi Sanatçısı Murat Bozkurt ise “Ahirette Göreceğiz” ve “Şehit Tahtında” isimli ezgileri seslendirdi.


“İNSANLARA FAYDALI OLMAYA ÇALIŞTILAR”


Programın son bölümünde ise katılımcılara hitap eden Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, “Gençler o yola, liseli gençlere dokunmak için çıkmışlardı. Her biri gayretli gençlerdi. Allah, ömre bereket verirse 20’li yaşlarda da olunsa dolu dolu hayatlar yaşanır. Onlar canlarını Allah yolunda feda ettiler. Gençlerin hayatlarından gördüğümüz bir şey de refikliğin ve dostluğun önemi. Kardeşlik ufkunu yukarıya taşımamız lazım. Onlar, bilgilerini, kabiliyetlerini insanlara faydalı olmak için değerlendirdiler. Rabbim, kardeşlerimize rahmetiyle muamele eylesin” diye konuştu.


Program, hatim duasının ardından sona erdi.

Yorumlar 0 Yorum Var