Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in talimatıyla, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle mağdur olan afetzedeler için yardım fonu oluşturuldu. Şerif'in Türkiye'ye geleceği açıklandı.

Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Meryem Aurangzeb, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu zor zamanda Türkiye'deki deprem mağdurlarına yardım etmek için Başbakan Şerif, 'Başbakanlık Yardım Fonu' kurulmasına karar verdi." ifadesini kullandı.

TÜM DEVLET ÇALIŞANLARININ MAAŞLARINDAN KESİLECEK

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulunun tüm üyelerinin bir aylık maaşları ve tüm devlet çalışanlarının maaşlarının bir günlük kısmının yardım fonuna bağışlanmasına karar verildi.

Başbakan Şerif, 2022'deki sel felaketinde Türkiye'nin ülkesine yardım konusunda başı çektiğini anımsatarak, "Pakistan milleti bu zor zamanda Türk kardeşlerini yalnız bırakmayacak." açıklamasını yaptı.

HAYIRSEVERLERE TÜRKİYE ÇAĞRISI

Hayırseverlere Türkiye için destek çağrısında bulunan Şerif, dayanışma göstermek ve deprem bölgelerini ziyaret etmek için yarın Türkiye'ye gideceğini kaydetti.

Bakanlar Kurulu toplantısında Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dua okundu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Mehmet Akbaba 08.02.2023 17:34
    Bizim meclisimizde böyle bir karar alsın. Emeklilerde dahil tüm devlet çalışanlarının maaşlarından üç günlük pay kesilerek depremzedelere verilsin. Eğer bu ülkeye aidiyet duygusu taşıyorsak bu kadarcık bir fedakarlığa özveriye katlanmayı çok görmemeliyiz. Allah şehitlerimize rahmet eylesin yaralılarımıza acil şifalar versin, milletimizin başı sağ olsun, Rabbim bu günleri bir daha yaşatmasın inşaAllah.
  • Dadaş efe 07.02.2023 23:06
    Bizim meclise de duyurulur. Benim maaşımdan kesilebilir.
  • Sunay 07.02.2023 20:56
    Pakistan'a gerçek karagül dostlarımız yine yaptın yapacağını fakir ama gönlü zengin ülke Allah sizleri şereflendirsin.