"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Afrika ülkesi Gana'da da cuma namazında Türkiye için dua edildi ve şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Türkiye tarafından Batı Afrika ülkesi Gana'nın başkenti Akra'da inşa edilen Sultan Ahmet Camisi'ni andıran Gana Milli Camii 2021'de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın da katılımıyla ibadete açılmıştı.

TÜRKÇE DUA VE OSMANLI HATIRLATMASI

Cuma vaazında asrın felaketinin yaşandığı Türkiye'de afette şehit olanlar için dua eden vaiz Osmanlı hatırlatması da yaparak şu ifadeleri kullandı:

Allah sizlere sabır versin. Sabırlı olduğunuz zaman Allah hiçten ve yokluktan istediği şekilde istediği derece yükseltecek. Bizler sizlere dua ediyoruz. Ümit ediyoruz ki inşaAllah size Allah destek verecek. Hem Osmanlı zamanında hem bu zamanda mazlum olan insanlara, fakir olan insanlara destek verdiğiniz gibi muhakkak Allah da sizleri yalnız bırakmayacak. Allah sizlere destek verecek. Ekonominiz eskisinden de daha güçlü olur ve Afrika ülkelerinde yardımlaşmaya devam edersiniz. 

Yorumlar 13 Yorum Var
  • bülent 16.02.2023 12:38
    Beğenmedikleri Katar hem ciddi yardım yaptı hem de ilk Türkiyeyi ziyaret eden başkan Katarın emiriydi. el-Sani..
  • Karesibey 16.02.2023 12:11
    Şükür ecdad bize güzel bir miras bırakmış gönül coğrafyası bırakmış... Devletimiz zaman zaman ekonomik manada zarar görse zayıf duruma düşse de en zayıf olduğu anda bile hangi görüş iktidarda olursa olsun hep mazlumların yanında olmuş gücü yettiğince yardım etmiştir. Son yıllarda Cumhurbaşkanının da özel gayretiyle Afrika özelinde ama tüm dünya mazlumlarına yardım ve desteğini arttırmıştır. İyilik ölmedi. Bunu yardımımıza koşan ve dua edenlerden anlıyoruz. Bize bu itibarı veren Allah'a sonsuz hamd olsun.
  • S.Y.T. 15.02.2023 12:08
    Depremde Abd ve Avrupa'dan evet destek gördük ama özellikle Turan devletleri ve İslam devletleri nerede? diye algı oluşturmaya çalışanların görmesi lazım. Hepsi burada, hiç biri uzakta değil. Dünya'nın her yerinde ki Türkler ve Müslümanlar'ın duaları,paraları kendileri gibi bizimle. Feröcü ve vatan hainleri hariç.
  • erdem değer 15.02.2023 09:50
    2 gün önce arap ülkelerinin herhangi bir yardım yaptığına dair haberler yoktu. bir depremzede olarak yaşadığım öfke ve hayal kırıklığı nedeniyle en alttaki haksız yorumu yazdım. bu gün ise arap ülkelerinden gelen yardım haberleri haber7'de yayınlanmaya başladı. erkenden yazdığım haksız yorum nedeniyle gerçekten üzgünüm. çok çok özür diliyorum. Allah affetsin
  • Abdullah Güçlü 14.02.2023 16:39
    Müminin üç vazifesi vardır. Birincisi Allah'ın namı celilini güneşin doğup battığı her yere duyurmak. ikincisi Allah'ın nizamını yeryüzüne hakim kılmak. üçüncüsü bu ikisini gerçekleştirebilecek bilinç, donanım, ahlak ve maddi imkanlara sahip olmaktır. Öyle etliye sütlüye karışmadan, ümmeti dert edinmeden, maddi, manevi, fedakarlık yapmadan, evden camiye gidip, yazın yazlıkta kışın kışlakta, torun tombalak büyütmekle Müslüman olunmuyor.
Daha fazla yorum görüntüle