CHP'nin İBB Grup Başkanvekili Doğan Subaşı Habertürk TV'de zor durumda kaldı. Subaşı, kentsel dönüşüm için AK Parti döneminden daha fazla konut yıktıklarını öne sürdü. Sunucunun ısrarla kaç konut yıktıklarını sorması üzerine önceki dönemde ve bu dönemde kaç konut yıkıldığı konusunda sayı veremedi.

"Asrın felaketi" olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli büyük depremler sonrası, ağır hasarlı binaların yoğunluğu kentsel dönüşüm projelerinin hayati önemde olduğunu gözler önüne sermişti.

CHP'Lİ DOĞAN SUBAŞI'NIN CANLI YAYINDA ZOR ANLARI

Subaşı, "4 yıl boyunca biz İBB'nin kendi hazırlıklarını ve yaptık imar planlarında değişiklikler yaptık. Konut yapmaya gayret ettik." iddiasında bulundu.

"NE KADAR KONUT YIKTINIZ?" SORUSU KARŞISINDA ÇARESİZ KALDI

Habertürk Sunucusu Mehmet Akif Ersoy'un "Konut yıktınız mı?" sorusuna "Yıktık tabii. Yıkıyoruz. Sayı verecek durumda değiliz tabii. AK Parti döneminden daha fazla konut yıktık" diyen Subaşı "Ne kadar yıktınız? Neden sayı veremiyorsunuz?" sorusunaysa yanıt veremedi.

"SAYI VERECEK DURUMDA DEĞİLİM"

Subaşı, "Sayı ile ilgili bir hazırlıkla gelmedim açıkçası. Sayılar üzerinden bir konuşa yapacağımı düşünmedim" ifadeleriyle alt yapısı olmadığını gözler önüne serdi.

"SAYI BİLMİYORUM AMA AK PARTİ'DEN FAZLA YIKTIK"

Ersoy'un, "Yaklaşık bir sayı verebiliyor musunuz? 'İstanbul'da yıkılması gereken 70 bin konut var' diyelim. 'Biz bunun 15 binini 4 yılda yıktık' diyebiliyor musunuz?" sorusu üzerine yine sayı veremeyen Subaşı "Sayı verebilecek durumda değilim ama AK Parti döneminden daha fazla konut yıktık" dedi.

ANAHTAR SORU KARŞISINDA İDDİASININ ALTINI DOLDURAMADI

"AK Parti döneminde ne kadar konut yıkılmıştı? Özür dilerim. Soru şu; 'AK Parti döneminden daha fazla konut yıktık' diyebilmeniz için AK Parti döneminde ne kadar konut yıkıldığını söylemeniz lazım " sorusu karşısında çaresiz kalan Subaşı kendisini böyle savundu:

"Rakamları şu anda söyleyecek durumda değilim. Siz benden sayı istiyorsunuz ama. Ben notlarımda bunu daha önce konuşmuştuk İBB'de yaptığım konuşmada notlarım önümdeydi. Son dakikada deprem konusuna burada konuşacağımız öğrendim. Belli bir sayısal hazırlık içerisinde olmadığım için yanıltıcı bilgi vermektense bunu söylemek istiyorum. Daha sonra sayıları sosyal medyadan yayınlayabilirim. Zaten sorun konut yıkmak konut yapmak da değil"

Yorumlar 134 Yorum Var
  • Kenan 22.03.2023 10:06
    hiç yıkmadık desene
  • Mehmet Doğan 21.03.2023 12:23
    Ahh Doğan Bey, bu işi yapamadık, 'Kentsel dönüşüm, ransal dönüşüm' diye dolaştık durduk desene... Başaramadınız...
  • Hak 21.03.2023 12:09
    Adamlar yönettiklerini zannettikleri şehirden habersizler. Niye? Çünkü yemekten fırsat bulamıyorlar.
  • cafer 21.03.2023 11:54
    Adamdaki surat, en güzel gözlü canlı da bile yok.
  • Metin Güner 21.03.2023 11:34
    Onlar Her seferinde Artis gibi Tv çıkıp Reklam yapmaya Çalışıyorlar.. Her seferinde de Rezil Oluyorlar .. KIVIR KIVIRA bildiğin kadar ..Mehemt Akif Tam Sırasıydı Niye Sormadın... Reklam Bütçeniz ne kadar , Kentsel Dönüşüm Bütçeniz Ne Kadar...!!!!!! Millete İş için Değil Rant için , İBB yi Soyup talana Geldiler..Aslında Sizin de İşinize Geliyor. Reklam Bütçesinden Pay Kapmak İçin Elinizden Gelen Taklayı Atıyorsunuz... Fazla Sıkıştırdın.. Reklamı Keserler.. Gel Bakalım Marem e Ne yaptılar... Malum Tv lerine bile Çıkarmadılar.. Onların Yalanlarını Onaylamazsan Bak Sonunda Senide , Sizi de Çizerler...
Daha fazla yorum görüntüle