Güneydoğu’nun doğal kolası olarak bilinen ve Ramazan sofralarının vazgeçilmez içeceği olan meyan kökü şerbeti, zorlu işlemlerin ardından sofralara ulaşıyor.

Gaziantep'te, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte meyan şerbeti üretimini arttıran 6. kuşak meyan şerbeti üreticisi Halil Gezer, şifa kaynağı şerbeti bir buçuk litrelik paketlerde 15 liraya satıyor.

Fırat Nehri çevresinde yetişen meyan kökü, Güneydoğu'da özellikle Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Mardin gibi illerde yoğun şekilde tüketiliyor. Meyan kökü şerbeti, susuzluğu gidermesinin yanı sıra hazmettirici özelliği, böbreklere iyi gelmesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle de Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının da vazgeçilmezi oluyor.

Gaziantep'te 6. kuşak meyan şerbeti üreticisi Halil Gezer, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte değişik lezzetiyle sevilen ve sağlık açısından şifa kaynağı olarak bilinen şerbete ilgilinin oldukça arttığını söyledi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • iyidere 26.03.2023 06:07
    Şu üretimin yapıldığı yere bir bakın duvarlarda fayansı bırak sıva bile yok hijyen sıfır halk sağlığınla oynuyorlar kapatılıp mühürlenmesi gerek..
  • cevdet 25.03.2023 16:07
    Doğru bildiğimiz yanlışlar var. - Tansiyonu zirveye çıkartır. - Kilo alımına sebep olur. - Böbrek, kalp, ve kronik karaciğer hastalarının kesinlikle tüketmemesi gerekir - Kalp ritim bozukluğunu tetikler. - Östrojen hormonunu arttırır. -İçerisindeki glisirizin anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini de olumsuz etkiler. -Dikkat eksikliği yapar
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek