Altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde yapılacak konutların depremzede vatandaşlara ücretsiz teslim edileceğini dile getirmişti.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz Habertürk'te katıldığı programda Kılıçdaroğlu'nun bu vaadinin kendisine sorulması üzerine "Ekonomik yükü çok ağır olacağı için bunu zamana yaymak zorundayız. Bunun maliyetini Türkiye 1 yılda ödeyemez. Dış finansmanla uzun zamana yaymak zorundayız. Evlerin maliyetinin vatandaştan tamamen kısa sürede alınması zaten mümkün değil. Biz bunu uzun vadeye yayarak toplayacağız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı ve 6'lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgelerinde inşa edilen konutların ücretsiz verileceği vaadinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, "İktidar olduğumuzda herkesin anahtarını teslim edeceğiz, 5 kuruş almayacağız." dedi.

İYİ PARTİLİ YILMAZ, KILIÇDAROĞLU'NU YALANLADI

Habertürk TV'de konuşan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, deprem bölgelerinde inşa edilen konutlara yönelik açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun "bedava konut" vaadini yalanlayan İYİ Partili Yılmaz, inşa edilen evlerin maliyetinin uzun vadeye yayarak toplanacağını açıkladı.

"TÜRKİYE BUNUN MALİYETİNİ 1 YILDA ÖDEYEMEZ"

Deprem bölgelerinde inşa edilen konutların ekonomik yükünün hazineye ağır geleceğini söyleyen İYİ Partili Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nun "bedava konut" vaadinin gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

İYİ Partili Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ekonomik yükü çok ağır olacağı için bunu zamana yaymak zorundayız. Bunun maliyetini Türkiye 1 yılda ödeyemez. Dış finansmanla uzun zamana yaymak zorundayız. Evlerin maliyetinin vatandaştan tamamen kısa sürede alınması zaten mümkün değil. Biz bunu uzun vadeye yayarak toplayacağız."

Yorumlar 130 Yorum Var
  • Ulubatlı 08.04.2023 04:16
    Doğrusu tayyip efendi biraz cimri 1000 lira ile 2000 bin lirayla bu gemi artık gitmiyor verdiği zam 2 ,3 ayda eriyor bu yüzden eşel mobil sisteme geçmeli. Kilicdaroglu yagmasada hiç Olmazsa gürlüyor.
  • Maraşlı 07.04.2023 23:25
    Bu herifin dünyadan haberi yok, zaten deprem konutları vatandaşa maliyetinin altında olarak 20 yılda geri ödenecek sekilde vatandaşa veriliyor.
  • Mustafa Akın 07.04.2023 20:42
    Köylüye traktör bedava dedikten sonra Özgür Özel siz onun dediklerine bakmayın o bazen sembolik anlamda söyler demişti. Hayatı yalan bu adamın.
  • ismail 07.04.2023 16:07
    Bay kemal köydeki öküzlerini satar yine parayı bulur öder be aslan kemal
  • ömer 07.04.2023 15:23
    vaat ettiğiniz ibb de otobüs bileti öğrenciye bedava olacaktı yaptınız mı ? yalan söylemek bedava ana millette karşılığı var, göreceksiniz, geçmişte 2 anahtar vaad edenler vardı şimdilerde adı sanı bilinmiyor, seninde akıbetin böyle olacak
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek