Zekâ testleri, düşünme ve hafıza becerilerini geliştirmek için tasarlanmış, eğlenirken zorlayan ve düşündüren bir çeşit oyun türüdür. Zekâ testleri bazen bir fark bulma, bazen gizli bir nesneyi arama bazen de matematik denklem çözmek gibi birden farklı biçimde karşımıza çıkabilir.

Zekâ testleri arasında popüler olanlardan bir tanesi de meyveler, hayvanlar, objeler ve şekiller üzerinden yapılan denklemlerde istenilen cevabı bulmaktır. Bu tür zekâ testleri, gözlem ve hesaplama becerinizi geliştirmenin en harika yollarından bir tanesidir. Aynı zamanda çözümü bulmak için matematik bilginizi ve dikkatli gözlem yeteneğinizi kullanmanız da gerekir.

Bu tarz testler eleştirel ve yaratıcı düşünmenizi geliştirerek, ruh halinizin iyileşmesinde de büyük ölçüde etkisi vardır. Peki, siz matematik becerinize ve gözlem yeteneğinize güveniyor musunuz? O zaman sizi soruya alalım.

ZEKÂ TESTİ: YEŞİL ÜÇGENİN DEĞERİNİ 20 SANİYE İÇERİSİNDE BULUN

Yukarıdaki görselde kar, kalp ve üçgen şekilleri ve bunların değerleri ile yapılan bazı matematik denklemleri bulunmaktadır. Sizden istediğimiz ise yukarıdaki denklemlerden yardım alarak yeşil üçgenin değerini 20 saniye içerisinde bulmanız.

Bu ögelerin değerlerini bulmaya çalışmak, mantık ve yaratıcı düşünmenizi test eder. Denklemleri dikkatlice inceleyin ve temel matematik becerilerinizi kullanarak çözmeye çalışın.

Bu zekâ testini çözmek için mantığınızı ve yaratıcı düşünme becerilerinizi kullanmanız gerekir. Verilen denklemler ile ögelerin değerlerini bulabilmeniz için ipucu sağlar ama bunları bulmak için beyninizi aktif olarak kullanmanız gerekir.

SÜRE BAŞLADI

Tüm dikkatinizi görsele verin ve derin bir nefes alarak süreyi başlatın.

Bu tür zekâ testleri sayesinde temel matematik becerinizi geliştirirken sıradanlaşmış rutinlerinizden kurtularak eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

Zaman dolmak üzere… Süre baskısı altında olunca dikkatli bir şekilde odaklamanız bazen mümkün olmayabilir. Bu yüzden sakin olun ve hızlı düşünmeye çalışın.

İŞTE YEŞİL ÜÇGENİN DEĞERİ

Ve… Zaman doldu!

Zaman su gibi akıp gitti yine. Yeşil üçgenin doğru cevabını bulan okuyucularımızı tebrik ederiz. Süre yetmeyip doğru cevabı bulamayan okuyucularımız ise aşağıda vereceğimiz çözüme bakarak nerede takıldıklarına bakabilirler.

İşte yeşil üçgenin ve diğer ögelerin değerleri;

Peki, siz doğru cevabı bulabildiniz mi ya da hangi ögelerin değerlerini bulabildiniz? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Sakaleyn 11.11.2023 11:09
    Cevap 1
  • Şakacı 28.10.2023 20:31
    10+10 =20 10x2+2=22 önce çarpma. Sonra topl 10 x2 -?x10=10 20-(1x10)=10 Yaniiiii?= biiiiiiir
  • Dahi yane 28.10.2023 20:18
    Cevap:0
  • Cahit 04.09.2023 22:04
    Cevap 20
  • Cahit 04.09.2023 22:02
    Cevap 20
Daha fazla yorum görüntüle