ABD, İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir misilleme saldırısına katılmayacağını Tel Aviv'e bildirdi. Washington yönetimi ayrıca, hem İsrail'e hem de İran'a uyarıda bulunarak, daha geniş çaplı bir saldırıdan kaçınmalarını istedi.

Beyaz Saray, İsrail'e, ABD'nin İran'a yönelik herhangi bir misilleme saldırısına katılmayacağını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'i vereceği tepkiyi "dikkatlice" değerlendirmeye çağırdı.

ABD basınına konuşan üst düzey yetkili, Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, İran'ın saldırısına nasıl karşılık vereceği konusunda "çok dikkatli ve stratejik düşünmesini" söylediğini aktardı.

Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby de İsrail'e daha geniş bir çatışmadan kaçınılmasını açıkça belirttiğini tekrarladı. Üst düzey yönetici de aynı mesajın diplomatik kanallar aracılığıyla İran'a da iletildiğini söyledi.

Söz konusu yetkili, Beyaz Saray'ın İsrail'e, İran'a ciddi bir karşılık verilmesine karşı uyarıda bulunup bulunmadığına açıklık getirmedi ancak "bunun İsraillilerin yapması gereken bir hesaplama olduğunu" söylemekle yetindi.

Fakat hem Kirby hem de söz konusu yetkili isim, ABD'nin İsrail'i savunmaya devam edeceğini ancak İsrail'in herhangi bir misilleme yanıtına katılmayı reddettiğini söyledi.

Yorumlar 0 Yorum Var