Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), milletvekilliği düşürülen Can Atalay için saat 14.00'da özel oturumla toplandı. Oturumun başında Ahmet Şık'ın konuşmasından sonra çıkan tartışmaların ardından görüşmelere 15 dakika ara verildi. Verilen ara sırasında AK Partili milletvekilleri ve TİP milletvekilleri arasında çıkan tartışma yumruklu kavgaya dönüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Emek Partisi 9 Ağustos’ta, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay ile ilgili verdiği karar nedeniyle TBMM'nin olağanüstü toplanmasını istemişti.

AHMET ŞIK'IN SÖZLERİ SONRASI GERGİNLİK

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın kürsüde 'Sizde hiç utanma yok' sözlerinden sonra AK Parti sıralarından tepki yükseldi. Bakir Bozdağ, tartışma nedeniyle birleşime 15 dakika ara verdi.

YUMRUKLU KAVGA

Verilen aranın ardından milletvekilleri kürsünün önünde birbirine girdi.

KINAMA CEZASI VERİLDİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında açılan TBMM Genel Kurulu'nda, TİP Milletvekili Ahmet Şık ile AK Parti Milletvekili Alpay Özalan'a ‘kınama cezası’ verildi.

 

Yorumlar 226 Yorum Var
  • Burhan 17.08.2024 18:08
    Türkiye aleyhinde kimler konuşuyorsa çalışıyorsa vu bu ülkenin Maaşını alıyorsa ekmeğini yiyip suyunu içiyorsa havasını soluyorsa HARAM ZIKKIM olsun ve derhal ÜLKEYİ TERKETSİN ve efendilerinin ülkelerine gitsin orada yaşasın.BIKTIK artık sizin bu HAİNCE yaptığınız muhaliflerden DEFOLUN DEF.
  • Erdem 17.08.2024 11:09
    Gazi Mecliste hitapta haddi aşıp provakasyon yapanların milletvekilliği duşurulsun.
  • Adnan 17.08.2024 10:54
    Eline yüreğine sağlık Alpay
  • mehmetm 17.08.2024 10:38
    İngiltere, Fransa ... gibi Avrupa ülkelerinde bu gibi hareket yapanlara karşı demokrasi güzel yüzünü (!) hemen gösterir. Milletvekili olduğuna bakmazlar anasını bin kere ağlatırlar. Ancak Türkiye'de kötünün yaptığı yanına kar kalıyor.
  • Vatandaş 17.08.2024 10:12
    Bunları vura vura meslisten çıkarın.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek