Ukrayna 425. Skala Taarruz Taburu askerleri Donetsk bölgesindeki Toretsk'in eteklerinde Rus mevzilerine saldırdı. Ordu, savaş çalışmalarını gösteren bir videoyu Telegram'da yayınladı. Ukraynalı insansız hava aracından alınan görüntülerde Toretsk'te Amerikan yapımı Bradley M2A2 Zırhlı Muharabe Aracı ile bina hedef alınıyor ve büyük zarar veriliyor.

M2A2 BRADLEY’İN ÖZELLİKLERİ

Bradly’in bu varyantı, ABD Ordusu tarafından 1993 yılında Körfez’deki Çöl Fırtınası Operasyonu’ndan (ODS) elde edilen deneyim temelinde geliştirildi.

1980’lerin sonunda piyasaya sürülen M2A2 Bradley, standart Bradley M2A1’in geliştirilmiş bir versiyonudur. Gövdenin önüne ve yanına ilave zırh plakaları eklendi. M2A2 Bradley, önceki sürüm Bradley M2A1 ile tam olarak aynı silahlandırmaya sahiptir. M2A2 Bradley, ana silahın sağına eş merkezli olarak monte edilmiş 7.62 mm M240C makineli tüfeğe sahip bir ATK Gun Systems Company M242 25 mm Bushmaster Chain Gun ile donatılmıştır.

ENERJİ SANTRALLERİ VE PETROL TESİSLERİ HEDEF

Sosyal medyaya düşen diğer görüntülerde ise Ukrayna'nın Kamikaza İHA'lar ile Rusya'nın enerji santrallerini ve petrol tesislerini vurduğu görülüyor.

RUSYA: UKRAYNA, MOSKOVA DAHİL RUS TOPRAKLARINA 158 İHA İLE SALDIRI DÜZENLEDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın, başkent Moskova dahil olmak üzere Rus topraklarına 158 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ukrayna'nın Rus topraklarındaki unsurlara İHA'lar ile saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.

Rus hava savunma sistemlerince 158 İHA'nın vurulduğu kaydedilen açıklamada, bunların 2'sinin başkent Moskova, 7'sinin Moskova bölgesinde düşürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, vurulan İHA'lardan birinin Moskova'daki petrol rafinerisinin teknik binasına düştüğünü ve binada yangın çıktığını aktardı.

Olay yerinde itfaiye ekiplerinin çalıştığına işaret eden Sobyanin, İHA saldırısında yaralı ve ölenlerin olmadığına dikkati çekti.

Sobyanin, "İnsanlara veya tesisin işleyişine yönelik herhangi bir tehdit yok." ifadesini kullandı.

Bu arada, Moskova'daki havalimanlarında gece saatlerindeki uçuşların ertelendiği açıklandı.

Yorumlar 49 Yorum Var
  • Mersinli 02.09.2024 13:15
    uKRANYA SAVAŞI BİR ZAMANLAR iRAN ıRAK SAVAŞINA BENZİYOR
  • yılmaz 02.09.2024 09:29
    Yahudi siyonist kafalar ukrayna üzerinden Rusyayı dümdüz edecek anlaşılan
  • diner 02.09.2024 08:51
    israil zevk için sivil öldürüyor. savaş strateji adına değil
  • Yılmaz 02.09.2024 08:04
    Amerika verilerine göre Putin 350 bin askerini kaybetti yana yakıla paralı savaşçı arıyor ancak bulamıyor çünkü Ukrayna’nın elinde çok güçlü silahlar ve eğitimli askerler var Ukrayna’ya karşı savaşacak askerlerin ölmemesi mucize olur. Mart 2025 Putin cenevre masasına mecburen oturacaktır.
  • Yaşlı adam 02.09.2024 04:56
    Nerede bir yanudi var orada savaş kan ve gözyaşı var
Daha fazla yorum görüntüle