Av. Ahmet Yılmaz, 12 Eylül Perşembe günü, Cemile Sultan Korusu’nda düzenlenen yoğun katılımlı programda İstanbul 2 Nolu Barosunun Ekim 2024 tarihinde icra edilecek olağan genel kurulu ve seçimlerinde İdeal Hukuk Hareketi adına başkan adayı olacağı ilan edildi.

Yaptığı konuşmada bir baronun adalete ve topluma nasıl hizmet edeceğini açıklayan Av. Ahmet Yılmaz, avukatların ve avukatlık mesleğinin sorunlarını belirterek ideal bir baronun kurulması için meslekî görevler ve toplumsal görevler  şeklinde iki ayrı başlık altında belirlediği toplam 29 ilkeyi açıkladı.

BARO İÇİN İLKELERİ SIRALADI

Av. Ahmet Yılmaz’ın açıkladığı ilkelerden bazıları şu şekildedir: 

“Baro, meslekî faaliyetlerde ve hukukî meselelerde karşılaşılan problemlerin çözümünde şikâyet eden değil; çözüm üreten, öneri sunan bir meslek örgütü olmalıdır.”

“Baro; avukatlığın kadîm bir kamu hizmeti olduğu bilinciyle, bu hizmetin en iyi şekilde sunulması için çağımızın gereği olan yeni hak ve yetkilerin verilmesi adına mücadele etmeli ve buna bağlı olarak sorumluluklar üstlenmeye hazır olmalıdır.”

“Baro, ‘hemen, şimdi ve burada adâlet’ anlayışıyla yargının hızlanması için yapılacak çalışmalara aktif olarak katılmalı ve bu çalışmaları yapacak olan kurumlarla iş birliği içinde olmalıdır.”

“Baro; insanlık tarihinin engin tecrübesinden ve bu tecrübeden süzülerek gelen birikimden istifade ederek, toplumun değerleriyle barışık bir ideal hukuka ulaşmak için çalışmalar yapılmasına öncülük etmelidir.”

“Baro, hangi inanç ve düşüncede olursa olsun; ayrım yapmaksızın; bütün insanların temel hak ve hürriyetlerden yararlanmasını savunarak demokratik bir hukuk devletinin oluşmasına hizmet etmelidir.”

"2026'DA EN AZ 5 BİN ÜYEMİZ OLACAK"

2026 yılının Ekim ayında, İstanbul 2 Nolu Barosunun en az 5.000 üye sayısına ulaşacağını ve bu üye sayısına ulaşılmazsa yeniden göreve talip olmayacağını belirten Av. Ahmet Yılmaz, konuşmasında ayrıca Filistin’deki kahramanları selamladı ve programın gerçekleştiği günün, 12 Eylül darbesinin yıldönümü olması nedeniyle tüm darbelere karşı mücadele edeceklerini, milli iradeyi hedef alan her türlü müdahaleye karşı olduklarını, toplumsal mutabakatla, sivil ve demokratik anlayışla hazırlanan, insan onurunu ve şerefini önceleyen bir anayasanın da bir an evvel yapılması gerektiğine dikkat çekerek, mevcut anayasanın her ne kadar bir çok maddesi değiştirilmiş olsa da 12 Eylül darbesinin ruhunu ve izlerini taşıdığını bu sebeple bir an evvel ülkenin bu anayasadan kurtarılması gerektiğine değindi.

Son olarak Türkiye’nin vesayetçi devlet kültürü ve dili dışında, toplumun kendi geleneği, kültürü, gelecek vizyonu ve içinde yaşadığı uluslararası toplumun gerekleri temelinde, özgürce tartışılarak hazırlanacak demokratik bir anayasaya kavuşması için var gücüyle çalışacağının sözünü vererek konuşmasını tamamlayan Av. Ahmet Yılmaz büyük alkış topladı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Doğrucu davut 13.09.2024 12:32
    Barolar ,Tabipler ve Mühendislik odaları sol kesimin elindedir.Tıpkı İzmirin solun kalesi olması gibi bu meslekler de solun elindedir.Milliyetçi,muhafazakar sağ görüşlü adayların kazanma şansı yok gibidir.