Turist sayısında geçen yılın rakamlarını geride bırakmakla birlikte, ziyaretçi sayısını aynı oranda gelir artışına çeviremeyen turizm sektörü, 2025’e de büyük umutlarla giriyor. Tur operatörleri, yeni sezonu “süper erken rezervasyon” dönemi olarak niteliyor. Rezervasyonların bu yıl biraz daha öne çekildiğini belirten sektör temsilcileri, başta Almanya olmak üzere kaynak ülkelerde Türkiye’ye yönelik ilginin arttığına işaret ediyor. Sektör temsilcileri, erken rezervasyona ayrılan odaların satışa çıkar çıkmaz satılmasını bekliyor. Özellikle yabancı turistin bu konuda daha atak olduğu belirtiliyor.

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, erken rezervasyonun bütçeye katkısını Haber7’ye değerlendirdi.

GÜNAYDIN: ‘BİZİM İÇİN BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ’

Erken rezervasyonu bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini ifade eden TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, TÜRSAB'ın vizyonunun turizmi 12 aya yaymak olduğunu belirtti. Türkiye’ye gelen turistin yüzde 80’i seyahat acenteleri ve tur operatörleri aracılığıyla geldiğini dile getiren Günaydın, “Yalnızca yurt dışından turist getirmedik, 13 milyon vatandaşımızı da yurt dışına götürdük" dedi.

Yabancıların Türklerden daha uygun şekilde tatil yaptığı algısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Günaydın, erken rezervasyonun bu durumu önleyerek büyük fırsat sunduğunu vurguladı. TÜRSAB Başkan Yardımcısı Günaydın, erken rezervasyon kampanyalarının ülke ekonomisine katkı sağlayarak gelir elde edildiğine dikkat çekti. En az yüzde 40’lık bir indirim sağlandığını belirten Başkan Yardımcısı Davut Günaydın, iç pazarın erken rezervasyon sistemine dahil olduğunu söyledi.

'120 BİN YATAK KAPASİTESİYLE SUUDİ ARABİSTAN EN BÜYÜK RAKİP'

TÜRSAB'ın vizyonunun turizmi 12 aya yaymak olduğunu belirten Günaydın, “Deniz, kum, güneş konseptinin yanı sıra sağlam analizler yapıyoruz. Rakipler çoğalıyor. Suudi Arabistan'da koca bir kent yapılıyor. 120 bin yatak kapasiteli. Bu, bize en büyük rakip. Mısır'da da 80 bin yatak kapasiteli bir yer inşa ediliyor. Alternatif turizm çeşitliliğimiz olduğu ve bunu dünyaya ispat ettiğimiz için korkumuz yok. İstediğiniz kadar çiçekleriniz ve doğanız güzel olsun arılar olmadan bal olmaz. Turizm sektörünün ‘arıları’ da seyahat acenteleridir. Türkiye’ye gelen turistin yüzde 80’i seyahat acenteleri ve tur operatörleri aracılığıyla geliyor. Antalya Turizm Fuarı, her geçen yıl büyüyerek devam ediyor, bu sene çok daha güzel olmuş. TÜRSAB olarak biz bunu çok önemsiyoruz; turizm adının geçtiği her yerde TÜRSAB’ın olması için çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Mustafa 24.10.2024 16:28
    Siz iç piyasada şehir otellerinde iş için seyahat edenlerin kaç paraya kaldığından haberdar mısınız....Otelciler iyice abarttı