Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C) Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye ve Kıbrıs'ın turizmde işbirliğini Haber7’ye değerlendirdi.  

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C) Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ada ekonomisine büyük katma değer sağlayan ve bütçe açığının yüzde 60'ını kapatan turizm sektörünü geliştirmek istediklerini ifade etti.

Yeni havalimanı ile birlikte kapasitenin arttığını belirten Ataoğlu, yeni sertifikayı da aldıklarında uçaktan indi-bindi olmadan touch-down ile yolcuların adaya gelebileceğini kaydetti.

K.K.T.C. Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “K.K.T.C.'nde yeni yatırımları büyük bir heyecanla bekliyoruz. Yeni havalimanı ile birlikte ülkelerden çok daha kolay bir ulaşım söz konusu. Bu başlamadan yatırımlarımızı yapmamız, yatak sayımızı artırmamız gerekiyor. Her geçen yıl artan turizmin planlanmasının çok iyi yapılması gerekiyor, buna katkı sağladığı için Selçuk Meral'e teşekkür ediyorum. Ana vatanla K.K.T.C.’nin birlikte çalışması için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Biz yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. Bazı rakipleri konuştuk, nerede olursa olsun, bizim birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece, ana vatan Türkiye ve K.K.T.C.’den ileriye gidemezler” ifadelerini paylaştı.

Türkiye ve Kıbrıs'ın turizmde işbirliğini ve yatırımlarını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, bu işbirliğinin kıymetli olduğunu vurguladı. Ada Kıbrıs projesinden bahseden Ataoğlu, projenin Türklere yönelik olduğunun altını çizdi.

Kıbrıs’a yönelik ziyaretlere ilişkin bir çağrıda bulunan K.K.T.C. Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, farklı adalar yerine Kıbrıs’a gelerek destek ve sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Ataoğlu, “Ana vatan Türkiye’de yaşayan kardeşlerime çağrımdır, kendilerine ait bir adalarının olduğunu bilmelerini isterim. Bu adaya destek vererek sahip çıkmalılar” dedi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Sakin 24.10.2024 18:22
    Esnafı sıkı kontrol et kaçakları ülkeden çıkart.tabi İranlı vs doluysa seviye belli Yunan adası seviyesine çıkmak rüya oluyor.
  • Kızıl Elma 24.10.2024 18:20
    Osmanlı Kıbrıs'ı binlerce şehit vererek Venediklilerden almıştır. Kıbrıs'ın tamamı Osmanlı'dan gelen hak ile Türkiye'ye aittir. Kıbrıs'a Rumları İngilizler doldurdu, Yahudiler gibi Kıbrıs'ı işgal ettir. Hepsi kovulmalı. Kıbrıs Türktür.
  • m.ş 24.10.2024 17:09
    helal olsun.....