Konya’da polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak 50 kilometre kaçtıktan sonra yakalanan alkollü sürücü, çekim yapan gazetecilere dönerek, “Gören duyan olmasın, rezil olmayalım" dedi.

Olay, gece saatlerinde Konya-Afyonkarahisar Karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 68 AEE 625 plakalı otomobil sürücüsü E.A. (27), Aksaray Yolu polis uygulama noktasından ekiplerin 'dur' ihtarına uymayarak kaçtı.

50 KİLOMETRE SÜREN KOVALAMACI SONRASI DURUDURULDU

Polis ekipleri tarafından takibe alınan otomobil, yaklaşık 50 kilometre süren kovalamacanın ardından durduruldu. Ekipler tarafından yapılan alkol testinde sürücünün 1.43 promil alkollü olduğu anlaşıldı.

"GÖREN DUYAN OLMASIN, REZİL OLMAYALIM"

Sürücü ise görüntü alan gazetecilere, "Gören duyan olmasın, rezil olmayalım" dedi. Sürücü işlemlerin ardından asayiş ekiplerince gözaltına alınarak, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

HEM PARA CEZASI KESİLDİ HEM DE EHLİYETİNE EL KONULDU

E.A.'ye alkollü araç kullanmaktan 9 bin 268 lira, 'dur' ihtarına uymamaktan 2 bin 168 lira ve tehlikeli şerit değiştirmekten 9 bin 268 lira ceza kesilirken, ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Otomobil ise çekici yardımıyla otoparka çekildi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Ahmet başçavuş 03.05.2025 11:07
    Cezalar çok çok az bu suçun cezası ehliyeti süresiz iptal olmalı araça el konup satılmalı parası hazineye aktarılmalı, şoför toplum hizmetinde bedava çalıştırılmalı tekrarı olursa adam öldürmeye teşebbüs suçuyla yargılanmalı bu sarhoşların yüzünden ne canlar yitirildi
  • Ademoğlu 03.05.2025 10:43
    La Müslüman Allah gördü. Kişilerin görmesinden utanıyorsun da Allah'ın görmesinden utanmıyor musun.
  • Murat YILDIRIM 03.05.2025 10:35
    Dur ihtarına uymamak 2168 TL olur mu hiç? Zaten suçlu adam durmaz. En az 50 - 100 bin TL olması lazım.
  • Murat YILDIRIM 03.05.2025 10:33
    Polis aracının yakıt ve eskime parasının ve oyaladığı süre polislerin yevmiyesinin de alınması lazım.