TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Altıncı Dünya Parlamento Başkanları Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Meclis'te kurulacak "Terörsüz Türkiye Komisyonu" için çalışmaların Ağustos’un ilk haftasında başlayacağını duyurdu.

Silahların bırakılması sürecinin Meclis denetiminde ilerleyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, “Bu mesele artık siyasi polemik konusu değil, 86 milyonun ortak sorumluluğudur. Komisyonun merkezinde çözüm olacak, tüm partilerin desteğiyle nitelikli çoğunluğu hedefleyeceğiz. Şeffaf, kapsayıcı ve onurlu bir süreç yürütülecek” dedi.

Kurtulmuş ayrıca, 2026’da Parlamentolar Birliği toplantısının İstanbul’da yapılacağını duyurdu. Gazze’deki insani krize de dikkat çeken Meclis Başkanı, “İsrail’i durdurmamak bu vahşete ortak olmaktır. Artık mesele insan olup olmama meselesidir” ifadeleriyle uluslararası topluma sert eleştirilerde bulundu.

Mehmet Fatih Ulu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Mehmet Fatih Ulu

Editör Hakkında

1992 yılında Malatya'nın Darende ilçesinde doğdu. Gaziantep Üniversitesi Sinema ve TV Bölümü'nden 2015 yılında mezun oldu. Kariyerinde ulusal medya dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlarda prodüksiyon uzmanı, görüntü yönetmeni ve editör olarak çalıştı. Bu süreçte, birçok ülkeyi ziyaret ederek mini belgeseller hazırladı. Kariyerine Haber7'de muhabir olarak devam etmektedir.
Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek