Google tarafından yapılan proje kapsamında, Dünya’da meydana gelen coğrafi değişimleri gösteren özellik güncellendi. Kullanıcılar, merak ettikleri bölgenin değişimine Google Earth aracılığıla uydu görüntülerinden bakabilecek.

Google Earth, kullanıcılarına Dünya’nın 37 yıllık değişimini izleme şansı veren timelapse video güncellemesini duyurdu.

Proje; Google, NASA, ABD Jeolojik Araştırmalar, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Uzay Ajansı arasının iş birliği ile ortaya çıktı. Kullanıcılar, 1984’ten bu yana değişimin zaman yolculuğuna çıkaran bu özellikle, coğrafi değişiklikler yıl yıl izlenebilme imkanına sahip oluyor.

İKLİM KRİZİ İÇİN FARKINDALIK

Dünya’daki küresel iklim krizi için farkındalık yaratacağı ifade edildi.

İnsanların Dünya’yı nasıl etkiledikleri, kıyı şeritlerindeki değişmleri görmeleri için imkan sundu.

Google Earth Engine ve sosyal yardım direktörü Rebecca Moore, “Timelapse özelliği, devasa uydu verisi arşivini değişen gezegenimizin kolayca anlaşılabilir bir resmine dönüştürüyor. Soyut olanı somutlaştırıyor ve umuyoruz ki bu, herkese gezegende gerçekte neler olup bittiğine dair objektif, ortak bir anlayış verebilsin. İnsanlara, harekete geçmeleri için ilham verebilsin.” dedi.

Ayrıca, twitter üzerinden Google Earth tarafından yapılan paylaşıma,"Gezegenimizin değişimini keşfet" notu düşüldü.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • yok oluş 17.04.2021 13:16
    şehirleşmenin ormanları büyük oranda yok ettiği çok bariz görünüyor. özellikle şangaya bakıldığında daha iyi görülüyor. devasa ormanlar yok edilmiş. şangay adeta, binalardan oluşan bir çöle dönmüş. şangaydaki devasa ormanlar tamamen yok olmuş.
  • Onur Yiğit 17.04.2021 12:22
    iklim değişikliği propagandası için çalışmaya devam ediyorlar. sanki sebebi kendileri değilmiş gibi.