1 Mayıs 2021 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

ABD ve NATO Afganistan’dan çekiliyor 
 
Afganistan'da konuşlu ABD ve NATO silahlı kuvvetleri, bugün itibarıyla resmen çekilmeye başladı. Halen ülkede bulunan, sayıları 2 bin 500 ila 3 bin arasında olduğu tahmin edilen ABD askerleri ile yaklaşık 7 bin NATO askeri personeli, bugünden itibaren ülkeyi terk edecek. 

 

Almanya’da darbe hazırlığı 

Fransa'da emekli generallerin Macron'a muhtırasından sonra, Almanya'da da emekli askerlerin darbe hazırlığı yaptığı belirlendi. 

 

Kontrollü geçiş 

Bakan Koca, tam kapanmadan sonra “Kontrollü geçişin daha anlamlı olacağını düşünüyorum.” diyerek tam açılmaya müsaade edilmeyeceğinin sinyalini verdi. 

 

Başvurular başlıyor 

Bakan Varank, KOSGEB destek programı için başvuruların Pazartesi’nden itibaren e-Devlet aracılığıyla yapılacağını duyurdu. 

 

Kripto para piyasasına düzenleme 

Cumhurbaşkanlığı kararıyla "kripto varlık hizmet sağlayıcıları", suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler yönetmeliğine dahil edildi. 

 

Doğalgaza zam 

Doğalgazda konut, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone grupları için nisan ayında geçerli olacak fiyat tarifelerinde yüzde 1 artışa gidildi 

 

Şampiyonluk için çılgın prim 

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kalan 4 maçtan zaferle çıkılması durumunda yaklaşık 10 milyon prim dağıtma sözü verdi. 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Neco 02.05.2021 22:58
    Bu Abd çöker. İnşallah
  • Türk Korkmaz 02.05.2021 00:38
    ABD Pkk ya destek vermek için Afganistandan çekilmez Talibanla isbirligi yapar Rusyayi yipratmak için orada kalir normalda ABD uzun zamandir Afganistanda olan varligini çekilerek noktalamak istiyor bu yeni bir stradeji olabilir pkk ya istedigi kadar destek versin güçlü Türk Ordusu pkk nin belini çoktan kirdi bilene eski Türkiye yok karsilarinda tam tersine takip et bul yok et gücüne sahip bir Türkiye var pkk itlerini yok edecek kudretimiz var çok $ükür dostt birr.
  • Mamatlarlı 02.05.2021 00:05
    Ne demokrasi ve özgürlük getirdiler ama! Tonlaca bomba,2 milyon katliam ve bir devlet enkaz....Ve defolup çıkıyorlar.Astar pahalıya geldi. İşte şimdi yaşasın özgür Afganistan.
  • Misafir 01.05.2021 23:52
    Bence abd nato afganistandan cekilsin biz türkler orda kalalım sonra talibanla hükümeti barıştıralım.
  • dostt birr 01.05.2021 21:56
    abd Afganistan'daki birliklerini Türkiye'nin sinirina pkk ya destek için çekiyor dersem kimse şaşırmasın
Daha fazla yorum görüntüle