Uzman Kangal Yetiştiricisi ve Eğitmeni Hüseyin Yıldız, çocukluk aşkım dediği Kangal köpekleri için yıllar önce yaşadığı Almanya’yı terk edip Sivas’a yerleşti.

TEK AŞKI KANGALLAR

Uzman Kangal Yetiştiricisi ve Eğitmeni Hüseyin Yıldız, “Kangallar benim aşkım. ‘Güzelliği on para etmez bu bendeki aşk olmasa. Eylenecek yer olmasa. Kim okurdu kim yazardı, bu düğümü kim çözerdi, koyun kurt ile gezerdi, gönüldeki fikirler bir başka olmasa.’ Demişti bizim aşık Veysel baba. Bendeki onların güzelliği bir başka ve dolayısıyla beni onlar içsel olarak kendilerine çektiler. Ben onlar oldum onlar ben. Bu sevgi bir aşk, karşılıklı bir meşke dönüştü” dedi.

KANGALLAR İÇİN ALMANYA’YI TERK ETTİ

Yıldız kangallara olan aşkı yüzünden Almanya’dan ayrılıp Türkiye’ye yerleştiğini ifade edip, “Ben gurbetçi çocuğuyum. Biz Almanya’da büyüdük. dolayısıyla babamla her sene izine geldiğimizde hep kafamızda bunlar vardı. Yani kafaları kara kendileri beyaz. Çocukluk aşkıdır bu. Ben rahmetlik babamdan şunu istemiştim. ‘Baba şunlardan bir tane götürelim.’ Çünkü Avrupa da köpek sevgisi çok. Köpek popülasyonu çok. Irk popülasyonu çok. Biz neden kendi köpeğimizi oraya götürmeyelim. Orda büyütelim. İçimizdeki özlemi orda onlarla giderelim. Benim için ciddi bir bağlantı, gönlümdeki sevgiyi babam bana verdi. Bir gün zaman gelecek bunlarla beraber bir dağ başında, onların sevdiği hayatı severek yaşamayı severek kabul edeceğimi söyledim. Almanya’yı terk edip bunların aşkıyla döndüm memleketime. Aslında bu 40 senedir devam ediyor ama benim için mühim olan bunlarla 34 yıldır tam anlamı ile birlikte gönüldaşlık ve gönül bağı kurabilmekti. Kangal gönlü ile bir insana baktığında insanın içine sızar. Eritir okşar ve dayanışmayı alır. Kangalla insan arasında bir sadakat bağı oluşur. Kangal sadık bir dost ve aşktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • ARSLAN 06.04.2022 10:01
    Böyle bir Kangalım olsun isterdim.Maşallahh....
  • Adem yilmaz 04.04.2022 19:48
    helal olsun abi ...
  • Muro ALPARSLAN 04.04.2022 19:46
    massallahhhhh ne güzel ...köpeklerimizde cok tatlilar ..