İstanbul'da yakalanan DEAŞ Terör örgütünün sözde Musul sorumlularından Ahmed Ahmed itirafçı oldu. Ahmed örgütün iç yüzünü tek tek anlattı. Sözde eğitimler saldırı olmaması için nerelerde yapıldı? Örgütün isteklerine uymayan din görevlilerine ne oldu? 

Terör şüphelisi sorgusunda itirafçı oldu ve örgütün iç yüzünü tek tek anlattı. 

"Örgütten aylık 700 dolar aldım"

Örgütün dediklerini yapmayan imamların ortadan kaybolduğunu söyleyen Ahmed, "Ben camide imam olarak görevliyken bin kişilik cemaatim vardı. DEAŞ terör örgütü bana gelip hutbelerde onların istediklerini anlatmamı istedi. Onların dediklerini yapmayan cami imamları ortadan kayboldu. Bence öldürüldüler. Bana da aylık 700 dolar verdiler" dedi.

Sözde sorumlu belli bir zaman sonra örgüt tarafından daha büyük bir camiye geçirildiğini anlattı.

İfadesinde, terör örgütünün camilerdeki ayetleri söküp kendi yazdıkları şeyleri astığını, eleman temini için de kadıları kullandığını söyledi.

DEAŞ kiliseleri kullandı

Ahmed, örgütün eğitimleriyle ilgili bilgiler de paylaştı. Eğitim sırasında bombalı saldırılardan korunmak için yer altında alanlar oluşturulduğunu, saldırı almayacağını bildikleri kiliseleri seçtiklerini iddia etti.

İtirafçı sözde sorumlu sevk edildiği mahkemece "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. 

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Kırkdokuzelli 14.06.2023 16:15
    Bunların tamama ABD ve CIA köpeğidir besleyenlerde onlar. Dünayda kurulan her örgüttü mutlaka CIA parmağı vardır.
  • Misafir 14.06.2023 15:16
    Tarihden ders almayan aynı oyunlara tekrar tekrar gelir. 1800-1900 Hindistan Kadiyani-Ahmedilik,Ortadoğu Vehhabi-Selefilik, günümüzde yeni yavruları ile Anglosakson operasyonu devam ediyor......
  • Adil 14.06.2023 15:12
    Üst yönetimdekiler hangi istihbarat ajanlarından emir alıyor, finansmanı nereden ve hangi yolla sağlıyorlar? Eline silah ve para tutuşturulan aşağıdaki piyonların dünyadan haberleri yok.
  • Ferhat34 14.06.2023 15:10
    Bir örgüte para akmassa ayakta duramaz.destekcisi ülkelerin para verdiğini sağır sultan dahi biliyor.bir yandan kınıyoruz diyorlar bir yandan yardım ediyorlar.teror olan ulkelerdeki başı bozukluk oldukça düzelmez.kati çözüm olmalı ama bunu yapacak o ülkelerde lider yok.teror olduğu ülkelerdeki liderleride sindirmis.ustune gidilemiyor.kes parasını al kelleleri bak terör kalıyorumu.
  • mehmet 14.06.2023 14:24
    kendisini ve üstü olan sorumluların hangi abd subayı tarafından yönetildiklerini bilmiyorsa standart piyondur bir naneye yaramaz, bunları medya önünde konuşturmayıp gizlice eğiterek sorumlu olduğu abd lileri yakalamada kullanmak gerekmez mi ?
Daha fazla yorum görüntüle