ABD'de Gizli Servis depremi sürerken ortaya çıkan yeni görüntüler tartışmalara neden oldu. Ortaya çıkan görüntülerde Gizli Servis ajanı, Beaver County Acil Servis Birimi görevlisine “Demek adam bu?” diye soruyor.

ABD’nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'a gerçekleştirilen suikast girişimi günlerdir ABD'nin en önemli gündem maddesi. Güvenlik zafiyeti iddiaları ABD Gizli Servisi Direktörü Cheatle'ı istifaya götürdü, saldırının arkasındaki sır perdesi hala aydınlatılamadı.

Gizli Servis ve yerel polis, saldırgan Thomas Matthew Crooks'un ateş etmeye başlamadan önce tespit edilmesine rağmen neden engellenmediği konusundaki tartışmalarda karşı tarafı işaret ediyor.

Operasyonel başarısızlık konusundaki suçlamalar devam ederken ortaya çıkan geni görüntüler tartışmalara tuz biber oldu.

"DEMEK ADAM BU"

Iowa Senatörü Chuck Grassley, Pensilvanya'daki saldırıdan hemen sonra polislerin vücut kamerasından çekilen görüntüleri yayınladı.

Dramatik görüntülerde Kolluk Kuvvetlerinin 20 yaşındaki saldırganın kanlar içindeki cesedinin hemen yanı başında durduğu görülüyor.

Gizli Servis ajanı, Beaver County Acil Servis Birimi görevlisine “Demek adam bu?” diye soruyor ve aslında tehditten haberdar olduklarını teyit ediyor. Görevli 'evet bu o' diyerek cevap veriyor.

Görüntülerde Gizli Servis ajanına Crooks'un bir keskin nişancı tarafından tespit edildiği ve fotoğrafının kolluk kuvvetlerine gönderildiği bilgisi veriliyor.

Ekipler daha sonra yakınlarda tespit edilen ve fotoğrafı çekilen bisiklet hakkında konuşmaya başlıyorlar. Gizli Servis ajanının videoda “Yani bunu şüpheli bir cihaz olarak mı değerlendiriyoruz?” diye sorduğu duyuluyor.

"BELKİ İŞİN İÇİNDELER, BELKİ DEĞİLLER"

Gizli Servis ajanı videoda ayrıca ayrıca olaydan önceki anlarda çekim yapan kişilerin gözaltına alındığını belirterek, "Belki işin içindeler, belki değiller. Onları görenler bize 'Önce çatıdaki adamı sonra bizi çektiler' dediler. Bu telefonu olan herkesin yapabileceği bir şey. Olayı karıştılar ya da karışmadılar demiyorum" diyor.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Hasan Göktaş 24.07.2024 16:55
    Kız saçların lüle lüle,haydi sana güle güle.
  • Cenk Yakın 24.07.2024 16:49
    Danışıklı dövüş arkadaş, hala anlamadınız mı!
  • tek 24.07.2024 16:29
    bence adami yok edecekler idi secim umut yok diye hesap tam tutmadi kesin israilin parmagi var