Mekke'de bulunan Mescid-i Haram'da, Medine'de bulunan Mescid-i Nebevi'de ve İsrail'in işgali altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da ilk teravih namazı, koronavirüs salgını nedeniyle tedbirler alınarak kılındı.

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken Ramazan’ın ilk teravih namazına az sayıda kişi katılabildi. Kabe'nin de yer aldığı Mescid-i Haram ile Medine'deki Mescid-i Nebevi'de Ramazan ayının ilk teravih namazı, Kovid-19 salgını nedeniyle az sayıda kişinin katılımıyla kılındı. Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'de kılınan ilk teravi namazına, salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler sebebiyle Harameyn işlerinde görev alan memurlar, dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiren kişiler ve diğer görevliler katıldı.

Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da İslami Vakıflar Dairesindeki çalışanlar salgına karşı sosyal mesafe kurallarına uyarak Ramazan'ın ilk teravih namazını kıldı. Mescid-i Aksa’nın diğer alanları ise tamamen boş kaldı.

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani yaptığı açıklamada, 22 Mart'ta korona virüs nedeniyle Mescid-i Aksa'nın kapatıldığını ancak ezan ve namazlara Mescid-i Aksa'daki çalışanlar tarafından devam edildiğini söyledi. Ramazan ayında da Mescid-i Aksa'daki çalışanlar tarafından teravih namazlarının kılınacağını belirten Kisvani, Filistinlileri evlerinde namaz kılmaya çağırarak, "Camiler kapalı ama Allah'ın kapıları kapatılmadı. Evlerde namazınızı kılın ve bu salgından kurtulmak için dua edin" dedi.

Kudüs İslami Vakıflar Konseyi, geçen haftada koronavirüs nedeniyle Mescid-i Aksa'nın Ramazan ayında da ibadete açılmayacağını duyurmuştu.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Sami Aydemir 24.04.2020 17:08
    Kabe yi yönetim Petrolden sonra ikinci gelir kapısı gördüğü için Allah Musibetini verdi. Yıllardır Ecdadımızın gözü gibi baktığı topraklarda Dünyanın en büyük zenginlerinin, Kabe daha yüksek yapılarla seyrettikleri Oteller ve Kazandıkları paralar yüreğimizi incitiyor. Günümüzde sadece kimliklerde yazıyor müslüman kalplerden çıkmıştı belki bu musibet sirkelenmemize vesile olur. Allah bizi huzuruna yeniden alır.
  • Muaz 24.04.2020 16:01
    Vatandaş rumuzlu kardeşim olmaz yoksula yardım etmek Allah'a karşı olan Hac, Namaz, Oruç gibi dinin emirlere muhalif de değil hem onların mukabili de değil, maden iman ettik İslamı seçtik Allah emirlerine ve yasaklarına Uyacağız ve onun istediği ve Resulunun yaşadığı tarz da bir hayat yaşamaya çalışacağız
  • Vatandaş 24.04.2020 15:13
    Dünyaya virüsün yayıldığı yer İslam ülkelerine korona oradan yayıldı hastalık bitene kadar kapalı kalmalı insanlar ALLAHA Kulluk ederler ve taparlar türbelererden ve insanlardan medet ummak fayda getirmez dinimizin emirlerini yerine getirmek yeterlidir insanlar neden çevresinde yoksul yardıma muhtaç insanlar varken yardıma muhtaç insanlara yardım etmeyip haç ibadetini yaparlar harcadıkları paraları yardım olarak muhtaç insanlara verseler daha hayırlı olmazmı
  • Leyla 24.04.2020 14:30
    Ramazanı_şerif tüm islam alemine Mübarek olsun.Huzur , sağlık ve insanlığın birbirini sevmesini getirsin.Amin.Ezanlarımız dinmesin , bayrağımız, inmesin, devletimiz ve milletimiz varolsun, Amin.
  • Tarık Karakurt 24.04.2020 14:11
    HİZMET SIFIR, AMA SIRA "FİTNE" ÇIKARMAYA GELİNCE, 10 NUMARA ÇALIŞIYORLAR... CHPli İBB Başkanının 23 Nisan için çocuklara dağıttığı paketlerin içinde çıkanlara bakın. Sokağa çıkmayı teşvik eden, demokrasi için sandık yetmez diyen, aleviliği bir din gibi gösteren beyin yıkayıcı görseller. Bu derginin çocuklarla ne alakası var? Ayrıca Yahudinin üzerine oturduğu sandalyenin altına özenle yerleştirilmiş yazıya dikkatle bakın, yan çevirin Allah yazıyor... ALLAH BU ZİHNİYETE FIRSAT VERMESİN...
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek