İran ile imzalanan yeni mutabakatla birlikte, Türkiye'den İran, Orta Asya ülkeleri, Pakistan, Afganistan ve Basra Körfezi ülkelerine yapılan yıllık 400 bin ton taşımacılık hacmi, 1 milyon tona kadar çıkacak. Kars'tan başlayacak 230 km'lik Nahçıvan Demir Yolu için, bu yıl ray döşeme işlemine başlanacak..

Türkiye, Covid-19 ile beraber gelişen yeni dünya düzeninde, stratejik konumunun avantajlarını daha fazla kullanacak. Sadece bölgesinde değil dünyada önemli bir lojistik üs olma hedefiyle hareket eden Türkiye; küresel ticaretin yaklaşık yüzde 35'inin gerçekleştiği rotada, çok önemli demir yolu ağlarını hayata geçiriyor.

AVRUPA-ÇİN TAMAM
Yatırımlar kapsamında ilk olarak Çin'den Avrupa'ya uzanan Demir İpek Yolu üzerinde ihracat trenleri sefere başladı. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre geçtiğimiz kasım ayında Çin'in Xi'an kentinden yola çıkan Çin treni, Marmaray Tüp Geçidi'ni kullanarak Çekya'nın başkenti Prag'a gitti. Ardından Türkiye, kendi ihracatı için bu hattı kullanmaya başladı. Çin'e ihracat yükü taşıyan ilk trenimiz, 4 Aralık tarihinde İstanbul'dan törenle uğurlandı. Çerkezköy İstasyonu'ndan hareket edip, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçen tren, iki haftada Çin'e ulaştı..

İRAN HATTI BÜYÜYOR
İran Demir Yolları ile de yeni mutabakat imzalandı. İş birliğiyle Türkiye'den İran, Orta Asya ülkeleri, Pakistan, Afganistan ve Basra Körfezi ülkelerine, demir yolu ile yapılan yıllık 400 bin ton taşımacılık hacmi, 1 milyon tona çıkarılacak. İran ile alternatif koridorun temeli 1969 yılında atılmıştı. Yeni anlaşma ile günümüz şartlarına güncelleme yapıldı. Bu doğrultuda demir yolu hatlarının yenilenmesi ve yük taşımacılığı yapan tren sayılarının artırılması hedefleniyor.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek