İstanbul Kadıköy-Tavşantepe metrosunda kadınlara elinde bıçakla tehditler savuran saldırgan Emrah Yılmaz'la ilgili soruşturmada yeni gelişmeler yaşanıyor.

Metronun girişindeki dedektör kırmızı ışık yakarak uyarı verdi. Ancak o esnada orada güvenlik görevlisi yoktu. Bu ihmal sonrası elindeki bıçakla kadına saldırdı. O saldırıyla ilgili soruşturmada yeni gelişme yaşandı.

METRO ÇALIŞANLARININ İFADESİ ALINDI

Saldırgan Emrah Yılmaz, kasım ayında İstanbul Kadıköy-Tavşantepe metrosunda tartıştığı kadına ve çevredekilere küfürler savurdu, bıçakla tehdit etti. Soruşturmada mağdur Senanur Damgacı da olay yerinde özel güvenlik görevlileri olmadığı için metro yetkililerinin de sorumluluğu olduğunu belirtti. Görevi ihmal iddiasıyla üç metro çalışanının ifadesi alındı.

GÜVENLİK AÇIĞI İNCELEMESİ

Ayrıca emniyetin araştırmasında olay sırasında bölgede özel güvenlik görevlisi olmadığı belirlendi. Savcılık, tüm güvenlik görüntülerini inceliyor. Saldırgan Emrah Yılmaz'ın "Metroya giderken kimsenin kendisini kontrol etmediği" şeklindeki ifadesi de görüntülerle karşılaştırılacak. Olay yerinde güvenlik açığı olup olmadığı belirlenecek. Öte yandan iddianamede tutuklu Emrah Yılmaz'ın 5 suçtan toplam 6 yıl 7 aydan 18 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Yorumlar 0 Yorum Var