Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş insanların çadırlarının bulunduğu alanlarda, kentteki altyapı ve kanalizasyon borularının hasar görmesi sebebiyle çöp yığınları ile kanalizasyon suları birikiyor. Yerinden edilen Filistinliler, etrafa yayılan çöp yığınları ve temiz su sıkıntısı sebebiyle zorlu bir yaşam mücadelesi veriyor.

Bölgede yaşanan kirliliğin hastalıklara sebep olduğunu söyleyen Safa Muammer el-Attar, çöp ve kanalizasyon sorununu çözmelerinde kendilerine yardımcı olmaları için dünya ülkelerinden yardım istedi. Yığılan çöplerden yayılan kokunun dayanılmaz derecede olduğunu ifade eden Filistinli kadın, bölgede böcek ve sineklerin de artış gösterdiğini dile getirdi. Safa el-Attar, çocukların kumda oynadıklarını ve kumların dahi kirli ve bakteri dolu olduğunu söyledi.

Beyt Lahiya’dan Gazze'nin güneyindeki Refah kentine göç eden Aziz el-Attar ise bölgedeki su kirliliği sebebiyle çocuklarının hastalandığını ve bu kirliliğin bölgede salgın hastalıklara neden olduğunu dile getirdi. Aylardır aynı kıyafetleri giydiklerini ve belediyenin de temizlik için gelemediğini söyleyen Filistinli adam, ne elektrik ne de temiz sularının olduğunu aktardı. Kendilerine çöp yığınları ve su kirliliği konusunda yardım edilmesini isteyen Aziz el-Attar tüm İslam alemine ve Arap devletlerine “Neredesiniz?” şeklinde seslendi.

Yorumlar 0 Yorum Var