Türk Kızılay, 2019 yılında yürüttüğü insani yardım faaliyetlerini İstanbul’da düzenlediği bir basın toplantısıyla kamuoyuna paylaştı. 2019 yılında 22 milyonu aşkın insana ulaşan Kızılay, 2030 stratejik hedefleri kapsamında 2020 yılında Toplum Temelli Afet Yönetim Seferberliği ve Eğitim Seferberliği başlatacak.

Toplantıda bir örneği yer alan, yeni ve modern çadır modeli olan Jeodezik Aile Çadırı’nın sahadaki avantajlarından bahseden Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “2020 yılında 2 alana odaklanacağız. Bir tanesi toplum temelli afet yönetimi diğeri de eğitime destek seferberliği.

Toplum temelli afet yönetim seferberliğimizde bu dönemde yeni inovatif yenilikçi barınma sistemleri getirmeye çalışacağız. Eğitim seferberliğinde de ilk hedefimiz toplum temelli afet yönetimi için bir bilinç oluşturmak ve güvenli yaşam kültürünü topluma yaygınlaştırmak. Onun devamında maddi ve ayni desteklerimizle çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Türk Kızılay; Toplumsal Dayanıklılığı arttırmak üzere Hedef 2030 stratejisinde yer alan iki alt başlık olan Toplum Temelli Afet Yönetim Seferberliği’ni ve Eğitim Seferberliği’ni 2020 yılında hayata geçiyor. Bu kapsamda hali hazırda devam eden faaliyetler arttırılarak daha dirençli bir toplum oluşturmaya katkı sağlanacak.

Malatya’da kurulacak olan Afet Barınma Sistemleri Üretim Fabrikası ile yeni barınma modelleri geliştirecek olan Kızılay, toplumun afete hazır hale getirilmesi ve afetten korunma bilinci oluşturmak noktasında da eğitimlerini arttıracak. Yaşam Boyu Eğitim Seferberliğiyle de burslardan, okul ihtiyaçlarını karşılamaya, ilk yardım eğitimlerinden e-öğrenme platformu oluşturulmasına kadar pek çok noktada hizmet verilecek.  

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Batmanli 25.12.2019 21:57
    Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve ekibini bu samimi çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum Allah razı olsun
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek