Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin evlilik yaşının giderek yukarı doğru çıktığını belirterek  “Kızlarımız da erkeklerimiz de çoğu 30’u aşkın evleniyor veyahut da çoğu evde kalıyor. Böyle şey olur mu? Bu büyük tehlikeye hep birlikte karşı koymalıyız” dedi ve evlilik tavsiyesinde bulundu. Erdoğan'ın bu açıklamaları siyasetin gündemine oturdu.

Haber 7 olarak vatandaşlara ve ardından Prof.Dr.Kadir Canatan'a evlilik yaşının artmasının sebeplerini sorduk.

Yorumlar 79 Yorum Var
  • Eleştirmen 21.01.2020 07:11
    Bunun en temel sorunu sosyal medyadır. Sosyal medya geliştikçe millet kendini prenses sanmaya başladı. Evde kaldılar :)
  • Vtndş 16.01.2020 21:12
    Kızlarda beyaz atlı prens Erkeklerde pamuk prenses beklentisi...
  • Ahmet Y. 16.01.2020 18:16
    Bir kere, gelirini ,işini eline almadan evlenmek tam bir felaket ki ne felaket. Kadın cinayetleri, evde şiddet, kavgalar, gayri meşru işlere yönelmeler daha neler neler Allah korusun. yaşayan bilir. Devir iki tas çorba bir yastık yorgan devri değil. Şu anda en temel ihtiyaçların faturaları bile ocak söndürüyor. Daha yazsam buraya kitap olur, Meselenin manevi tarafı tamam da maddi tarafı eskisi gibi değil hemşerim, Önce iş, aş sonra aşk. İki tarafında Maneviyatı tamsa tadından yenmez valla. Bildiğin ölmeden mezara girmek gibi, Bu gün gaz verenler yarın bir kuruş vermedikleri gibi yüzüne de bakmazlar. Allahım böyle evliliklerden korusun.
  • Suayb 16.01.2020 17:41
    parayla alakasi yok sadece sebep gosteriliyor. mecbur degilsiniz o kadar dugun masrafi yapmayi,pahali evlerde oturmayi.batinin insani evlenmeyi cocuk yapmayi ekonomiye bagliyor, savaslar fitneleyip insanlar katledilince onu care zanediyorlar.halbuki en buyuk sebep insanlarin nefislerine hizmet etmeleridir. Dunyaya bi 10 milyar insan daha gelsin yeter ki nefsine hakim ol.
  • Celaleddin 16.01.2020 17:32
    ahlak medeniyet cokmus durumda. duzen bozuk,ahir zamandayiz belli. evlilik evladimi ceheneme surukleyecek ise evlenmesin.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek