Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yeni nesil otomobilde yüksek pil ağırlığının kompozit malzemelerle dengelenmesi için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Bursa, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Gemlik’te hayata geçireceği yerli otomobil projesine odaklandı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Bursa, gelişmiş imalat altyapısını ve yan sanayisini, ileri teknolojiye uyarlayarak Türkiyemizin milli otomobil üretiminde de en güçlü şekilde hissettirecektir” diye konuştu.

BAŞARI TAÇLANACAK

Yerli otomobile destek açıklayan ilk kurumlardan olan BTSO’nun yatırımın Bursa’ya kazandırılması için yoğun çaba sarf ettiğini dile getiren Burkay, “Model Fabrika, TEKNOSAB, KOBİ OSB ve BUTEKOM gibi ileri teknoloji yatırımlarına zemin oluşturan projelerimiz, ülkemizin milli otomobil hamlesinin başarısını taçlandıracaktır. Küçük ve orta ölçekli firmalarımız için planladığımız KOBİ OSB ve Türkiye’nin yeni sanayi devrimine geçişinde sembol olan TEKNOSAB ile birlikte yerli otomobil üretiminin de Bursa’da yapılması Türkiyemizin yeni ekonomi modeline geçişinde üçlü sacayağı olacaktır” dedi. Burkay, kentin sanayi dönüşümü için BUTEKOM bünyesinde ‘İleri Kompozit Malzemeler Mükemmeliyet Merkezi’ni kurduklarını ve burada Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan bir proje geliştirdiklerini söyledi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek