NASA'nın yeni nesil uzay aracı Perseverance, Mars'a gitmek için yola çıkıyor. Araç, Kızıl Gezegen'deki antik yaşamı ve Mars'a insanlı görevin yollarını araştıracak. Mars'ın keşfinde yeni bir dönemin kapısı, NASA'nın yeni nesil uzay aracı Perseverance ile açılacak. NASA'nın 2,4 milyar dolarlık misyonu saat 07: 50'de başlaması planlanıyor ve aracın önümüzdeki Şubat ayında Mars'a ulaşması bekleniyor.

YAŞA İZLERİNİ ARAŞTIRACAK

NASA'nın bu yeni görevindeki asıl amaç, Mars'ta antik yaşam izlerini araştırmak ve insanlı yolculuğun yollarını bulmak olacak. Perseverance'ye Ingenuity adı verilen mini helikopter de eşlik edecek. Bu aracın en önemli özelliği ise Dünya dışında uçabilen ilk uzay aracı olması. 

11 MİLYON KİŞİNİN ADINI TAŞIYOR

Türkiye’nin 2,5 milyon isim yazdırarak tüm ülkeleri geride bıraktığı “Mars’a Adını Gönder” kampanyası ile toplamda 11 milyon kişinin adı Kızıl Gezegen’e gönderilecek. “Perseverance” yani “Azim” adı verilen aracın tek amacı Mars’a isimler taşımak değil. En son 2012’de Mars’a gönderilen gezici uzay aracı Curiosity’nin ardından yıllar sonra ilk kez hareketli bir yüzey keşif aracı Mars’a gönderiliyor. 

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • isimsiz kahraman 31.07.2020 00:00
    yıllar önce gemide nato tatbikatında idik. o zaman da amirikalılara söylemiştim. şimdi de söylüyorum: Mars ta yaşam var.yaşam toprağın altında,muazam bi medeniyet var, teknolojileri çok üst seviyede,çok hümanist insanlar,dünyalıların imtihanına müdahele etmiyorlar, dünyadakiler oraya gidecekler,ve görecekler,neyi görecekler; orada yaşayan insanları, onnların sahip olduğu teknolojiyi,fakat onlar birbirlerine bakışarak anlaşıyor olabilir (telepati)
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek