MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Evine dön" çağrısı sonrası Cumhur İttifakı'nda yer alacağı konuşulan İYİ Parti'den yeni bir açıklama geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı programda, "Cumhur İttifakı'nda yer almamız mümkün değil. Başıma silah dayasalar mümkün değil" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KRT TV'de yayınlanan "Söz Meclisi" programına konuk oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Evine dön" çağrısı sonrası "İYİ Parti Cumhur İttifakı'nda yer alacak" iddialarına ilişkin konuşan Meral Akşener, Biz İYİ Parti'yi kolay şartlar altında kurmadık. İYİ Parti'yi bir ev olarak düşünürsek son derece zorlukla kurulmuş, helal lokma yediğimiz bir ev. Bizim evimiz 83 milyondur. Milletimizin sinesidir. Birbirlerine sinkaflı küfür edenler etle tırnak gibi bir araya geldi. Ben bunu yapmam. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminde Cumhur İttifakı'nın içinde yer almamız mümkün değil! Başıma silah dayasalar mümkün değil" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'DEN SONRA ERDOĞAN DA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahçeli'nin, Meral Akşener'e yaptığı "Eve dön" çağrısıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullanmıştı: "Bahçeli'nin daveti benim yadırgadığım bir davet değildir. O da olabilecek, en makul çizgide bir davettir. Temenni ederim ki birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir. Çünkü dağınıklıkta bir şey yok. Hele hele HDP'yle, terör örgütleriyle el ele olmak milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti'ye hiç uygun da düşmeyebilir. Bu sıkıntı hasebiyle böyle bir davet gerçekleşmiştir diye düşünüyorum."

Yorumlar 98 Yorum Var
  • Misafir 1 17.08.2020 08:40
    Arkadaşını söyle kim olduğunu söyleyeyim.
  • Akıl küpü 15.08.2020 23:45
    Bu uyuz kadını lider görenlere ne gülüyorum ama. Gerçekten bak.
  • Usta 15.08.2020 23:31
    Aksener oy kazanmak icin bu adimi atti. Neden? MHP yasli asgin adamlarinin oyunu almak icin. Kadin thevlikeli..... uzak durun. Tam bölücü.
  • ahmet 15.08.2020 23:17
    o zaman git terör sevicilerle yanyana dur tarih herkesi başka şekilde anar
  • Tarık 15.08.2020 22:28
    Anlaşılan hanımefendi millete ve devlete dayanan silahtan rahatsız değil ki hdp ve ekurileri ile ittifakta devam ediyor
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek