ASELSAN, 1,8 milyar TL ile tüm zamanların en yüksek ilk yarıyıl kârına ulaştı.

ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin 2020 yılı ilk yarı finansal sonuçlarına bakıldığında, ASELSAN, 1,8 milyar TL ile tüm zamanların en yüksek ilk yarıyıl karını elde etti. Şirketin cirosu yüzde 13 oranında büyüyerek, 5,2 milyar TL olarak gerçekleşti.

2019 yılını kuvvetli kârlılık göstergeleriyle kapatan ASELSAN, 2020 yılının ilk altı aylık döneminde de kârlılık göstergelerindeki pozitif ivmesini sürdürdü.

Şirketin brüt kârı, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 38 seviyesinde arttı. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) da yüzde 35 oranında artış göstererek 1.274 milyon TL’ye yükseldi. FAVÖK marjı şirketin yıl sonuna ilişkin paylaştığı öngörü olan yüzde 20-22 aralığının üstüne çıkarak yüzde 24,4 seviyesine ulaştı. Bu sonuçlarla ASELSAN, tüm zamanların en iyi ilk yarıyıl kârını elde etmeyi başardı.

Kuvvetli kârlılık ASELSAN’ın özkaynak büyümesini de beslemeye devam etti. Şirketin özkaynakları yıl sonuna göre yüzde 11 büyüyerek 15 milyar TL’nin üzerine çıktı. 2019 sonunda yüzde 53 seviyesinde olan özkaynakların aktife oranı ise yılın ilk yarısında yüzde 56 seviyesine yükseldi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek