Küresel ekonomide pandemi kaynaklı belirsizlik nedeniyle altın fiyatlarında agresif yükseliş ve düşüşler devam ediyor. Dün 460 TL seviyesinde güne başlayan altının gram fiyatı 480 TL'den günü kapattı. Altın fiyatlarında ani yükseliş ve düşüşlerin yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, "Dünya Sağlık Örgütü'nden aşı çalışmaları ile ilgili gelecek bir açıklama yatırımcılara alım fırsatı sunacak" uyarısında bulunuyor.

Koronavirüs salgını, ABD-Çin arasında ticaret savaşı, küresel ekonominin geleceğine dair endişeler... Altın fiyatları küresel gelişmelere bağlı olarak yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Rusya'nın aşı açıklamasının ardından ani düşüş yaşayan altın, dün güne 460 TL seviyesinde başladı ancak günün sonunda 480 lirayı gördü.

Peki altın fiyatlarındaki yükseliş ne kadar devam edecek?

Yeni Şafak'a değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, Dünya Sağlık Örgütü'nden aşı çalışmaları ile yapılacak bir açıklamanın altın fiyatlarına önemli ölçüde etki edeceğini söyledi. Aşı ile ilgili müjdeli bir haberin yatırımcılara alım fırsatı sunacağını vurgulayan Memiş, "Rusya'dan gelen aşı haberi piyasalar bahane olarak bekliyordu ve bu bahane yakalanmış oldu zira çok agresif bir yükseliş vardı." dedi.

Altının son dönemde değerinden fazla gelir sağladığına dikkat çeken Memiş, yatırımcıların kısa vadeli yatırım yaparken dikkat etmesi gerektiğine söyledi:

"Geçtiğimiz haftalarda serbest piyasalarda altının gram fiyatı 520 TL seviyesine kadar yükseldi. Hiç kimse o bu seviyede bir alım beklemezken, kuyumcular önünde kuyruklar oluştu. Altın 430 TL seviyesine kadar düştüğünde ise çok fazla talebin olmadığına şahit olduk. Demek ki burada panik ve psikolojik algı çok önemli. İnsanlar panik alımı ile 520 TL'den aldı ama zarar etti. Bu panik alımlara dikkat etmeliyiz."

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek