19 Ağustos 2020 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

 

KOCA'DAN 'TEDBİR' VURGUSU
Son 24 saatte 1263 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 20 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı tarafından 18 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1263 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 20 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 251 bin 805, can kaybı 6 bin 16 oldu. Bakan Koca tabloya ilişkin, 'virüs, tedbirlere uyulmayan ortamlarda 1.263 kişiye daha bulaştı' ifadelerini kullandı.

TEDBİRLER ARTIRILDI
Vakalar artınca yeni önlemler hayata geçiyor
Zorunlu hallerde ziyaretçi kabullerinde, "Hayat Eve Sığar (HES)" uygulamasına geçilecek - Ortak kullanım alanlarından olan tüm çay ocakları kapatılacak ve zemin katta yer alan kantinde çay-kahve servisleri kaldırılacak.

VR GÖZLÜKLE YAS TÖRENİ
İran'dan ilginç görüntüler
Koronavirüsün İran'da ilk görüldüğü zamanlarda türbelerden gelen görüntüler tepki çekmişti. Pandeminin etkilediği ülkelerden biri İran'da şimdi vatandaşlar VR gözlükle yas töreni yaşıyor. Muharrem ayı için düzenlenen yas görüntüleri ilginç görüntüler oluşturdu.

İHANET ANLAŞMASINDA GİZLİ MADDE
İsrail-BAE anlaşmasıyla ilgili yeni iddia 
ABD'nin girişimleriyle barıştırılan ve normalleşme sürecini başlatan İsrail-BAE arasındaki anlaşmaya ilişkin iddialar ortaya atılıyor. Yediot Ahronot gazetesi anlaşmanın gizli bir madde içerdiği ve bu maddeye göre ABD yapımı F-35 savaş uçaklarıyla İHA'ların teknoloji transferiyle BAE'ye verileceği ifade edildi.

CHP'YE BİDEN TEPKİSİ
'Bunun kadar ahlaksız cümle duymadım'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, CHP'nin Joe Biden'in Türkiye ile ilgili söylediği sözleri çarpıtıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına "Bunun kadar kurulmuş ahlaksız bir cümle duymadım" sözleriyle tepki gösterdi.

150 BİN KİŞİYE İŞ KAPISI
Bakanlığın projesine büyük ilgi
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın nisan ayında başlattığı "1 Milyon Yazılımcı Projesi"ne (1 Milyon İstihdam Projesi) başvuranların sayısı 658 bini aştı. Katılımcıların yüzde 30'u kadın oldu. En büyük ilgi yazılım, mobil oyun ve uygulamalara gösterildi. Kısa vadede 35 bin, uzun vadede ise 150 bin yazılımcı ve bilişim ihtiyacına iş imkanı sağlanacağı belirtiliyor. 

SURİYE'DE SICAK DAKİKALAR
2 keşif uçağı düşürüldü, Rus tümgeneral öldü
Suriye’de meydana gelen patlama sonucu Rus ordusundan bir tümgeneralin hayatını kaybettiği, 2 askerin de yaralandığı açıklandı. Öte yandan Suriye'nin İdlib kentinde iki Rus keşif uçağı düşürüldü.

TÜRKİYE İLE VENEZUELA'DAN ÖNEMLİ ADIM
4 anlaşma birden imzalandı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro tarafından kabul edildi. Çavuşoğlu, Venezuela ziyareti kapsamında başkent Karakas'ta mevkidaşı Jorge Arreaza ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından müzakereleri tamamlanan bazı anlaşmaları imzaladı.

HAFTER GERİ ADIM ATTI
214 gün sonra blokajı kaldırdı
Libya'da büyük hüsrana uğrayan darbeci Hafter iyice köşeye sıkıştı. Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, 214 gündür petrol üretimine uyguladığı blokajı kaldırdığını duyurdu

PSG FİNALDE
Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig'i 3-0 yenen Paris Saint Germain, finale yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Leipzig'i 3-0 yenen Paris Saimt Germain, adını finale yazdırdı. Fransız ekibi, finalde Bayern-Lyon eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.


CENK ÖZKACAR LYON'DA
Lyon, Altay'dan Cenk Özkacar ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

Fransız ekibi Lyon, Altay'dan Cenk Özkacar'ı 1.5 milyon euro bonservis bedeli + 1.5 milyon euro bonuslar karşılığında 5 yıllığına kadrosuna kattı.

 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Vatansever 2 19.08.2020 21:51
    Vatansever Elinden işinimi aldılar. Yazılım okulda ogrenilmez. Okulda yazilimin mantigi ogrenilir. kapasite yoksa istedigin kadar okut sadece Coder olur kalirsin.Devlet kapasitesi olup okuyamayanlari egitiyor basarili ise destek veriyor.1 milyon yazilimci egitiminde iş garantisi yok.Yazılım tecrube ve kapasite meselesi. Kapasiten varsa korkma .Kapasiten yoksada diplomayla işin ehli olabilecek zeki birinin yerini mesgul etme.
  • Misafir 19.08.2020 16:40
    Kamu ve özel kurumlardan bayanları çıkarın işsizlik biter evlensin çoculklarina baksınlar iyibir nesil olur hem çoğalır hemde çocuklar annelerinin yanında sağlıklı birey olur
  • Serkan Ozkan 19.08.2020 15:48
    Vatansever isimli Arkadas, Universite mezunu olmayan, Gipta ettiginiz Amerika super zenginlerinin cogu projeleri ile yuzbinlerce yetenekli insan istihdam ediyor. Senin gibi vasifsiz Universite mezunlarini degil! Uzmanlasmis profilleri veya gercek bilim insanlarini. Zamaninda bizleri meslek lise mezunu diye horladi, puan kirdi, kolejlilere vasifsiz duz liselere ek puan verdi ki, Ulke ileri gidemesin. Sirf bu yuzden daha iyi olabilmek icin kendimizi gelistirerek sizin standartlariniza ulasmaya calistik! Olmadi Yurt disina gitmek zorunda kaldik! O ilkokul mezunu senden daha iyiyse tabiki daha iyi yere gelecek. Ainesi istir kisinin lafa bakilmaz! Ata sozu!
  • Diriliş 19.08.2020 15:30
    İş olsa ne, kızlar giriyor her yere, işe başlayan kız sigarayada başlıyor facia bu.
  • Vatansever 19.08.2020 13:48
    Yuksek puan alip bilgisayar muh kazan.5 sene buyuk masraflarla oku .sonra birileri 1 milyon yazilimci projesiyle ilkokul mezunu da olsa senin isini elinden alsin.dunyada boyle baska bir ulke varmi acaba
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek