Büyükçekmece'de, köpeğini sokak köpekleriyle dövüştüren bir kişi daha sonra da bir köpeği silahla vurarak öldürdü. Silahlı saldırganın köpeğe ateş etmesi bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Saldırgan polis ekiplerince yakalandı. 10 bin 510 lira para cezası kesilen kişi çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Olay, dün Büyükçekmece'nin Sinanoba Mahallesi Tepekent Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki kişi pitbull cinsi köpeklerini, cadde üzerinde sokak köpekleriyle kavga ettirdi. Sokak köpekleri ile kendi köpekleri arasında kavga başlarken, cadde üzerinde başka bir köpek pitbulların üzerine koştu. Köpeklerden birinin sahibi kendi köpeğini çekerek, koşan sokak köpeğine ateş etmeye başladı. Kurşunların hedefi olan köpek hayatını kaybederken, saldırganlar yürüyerek olay yerinden uzaklaştı. Gelen silah seslerinin üzerine caddeye koşan vatandaşlar da durumu polis ekiplerine bildirdi.

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Yaşanan dehşet anları güvenlik kamerasına yansıdı. Çevredeki bir dükkana ait güvenlik kameraları yaşanan anları saniye saniye kaydetti. Güvenlik kamerası görüntülerinde, pitbull cinsi köpeklerin sahibinin, sokak köpeğine ateş ettiği anlar gözüküyor.

SALDIRGAN YAKALANDI

Olayın ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri saldırganın Erhan T. olduğunu belirledi. Erhan T. yakalanarak gözaltına alındı. Köpeğin ölümüne neden olan saldırgana  5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 14-L maddesinden 9.563 TL, 14-A maddesinden ise 947 TL olmak üzere toplamda 10 bin 510 lira para cezası kesildi. Erhan T. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • ercani 23.09.2020 19:30
    hem bu köpek katilini ,hemde bunu serbest birakan hakim savcilari infaz edecen
  • neco 23.09.2020 19:26
    iyi simdii sira kisasa kisas
  • fatih duran 23.09.2020 19:06
    Üzerinde silah taşımak serbest mi? Bu nasıl adalet
  • misafir 23.09.2020 16:40
    Pitbull köpek besleyenlere ve köpeklerine elektronik kelepçe ile takip teklif ediyorum. devlet bunların kaydını tutmalı... kabul edenler beğensin..
  • aspnetturkiye.com 23.09.2020 15:25
    niye serbest bırakıyorsunuz kardeşim silahı ruhsatlımı ruh sağlıgı yerindemi uğraştırın süründürün ne işe yararsınız siz ?
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek