Yunanistan'la son günlerde yaşanan Doğu Akdeniz gerilimi devam ederken Yunan spikeri Türkiye'nin İHA ve SİHA'larını öve öve bitiremedi. Yerli ve milli sanayiyle ilgili Türkiye'ye övgüde bulunmakla kalmayan Yunan spiker, Atina hükümetine de sitemde bulundu.

Türkiye teknolojisi Yunan basınında

Türkiye'nin son yılllarda yerli ve milli sanayide attığı adımlar dünyada yankı uyandırmaya devam ediyor. Uluslararası basında geniş yankı uyandıran teknolojimiz bu sefer de Yunan basınında yer buldu. 

Yunan spiker İoannis Theodotratos, Türkiye'nin sanayide gerçekleştirdiği atılımları öve öve bitiremedi. Yerli gemi projesiyle ilgili konuşan Yunan spiker, "Size Türkiye'de halihazırda geliştirilmekte olan en önemli iki programı tekrar göstereceğim. İlki, teknolojisini tamamen Almanlardan aldıkları denizaltı programından farklı olarak tamamen yerli olarak üretilen gemi programı." dedi.

"Türkiye istediğini alıyor"

Türklerin ekonomik kriz olsun ya da olmasın istediğini aldığını dile getiren Theodotratos, "Bildiğiniz gibi Türk gemi programlarına aktarılan Alman teknolojisi ile ileride 6 yeni Type 214 TM Piri Reis denizaltısı inşa edilecek.Bunlar modern ve ağır tip torpidolara sahip denizaltılar olacaklar. Sözde maliyet nedeniyle satın almaya devam etmeme kararı almadığımız torpidolara. Bu bizim farkımız, ve bunun bir bedeli var. Türkler ekonomik kriz olsun ya da olmasın almak istediğini alıyor, biz ise almıyoruz. İlk amfibi harekat gemisi ile ilk küçük uçak gemisi, TCG Anadolu diğeri ise TCG Trakya, 2021'de faaliyete geçecek." ifadelerini kullandı.

İHA ve SİHA'ları övdü

İHA ve SİHA'ları da övmeyi ihmal etmeyen Theodotratos, "Uzun zamandır İHA'ları göstermekte ısrar ediyorum çünkü bu sistemler ileride kara, deniz ve hava savaşının geleceğini oluşturacak. Bunlar ihlal yapan yeni araçlar, gemilerimizi hedef alıyor ve bunlar diğer tarafın nasıl tepki verdiğini anlamanın bir yolu.
Müttefiklerle gerekli adımları atabiliriz, sadece istememiz yeterli. Ama istemiyoruz ve bu yüzden onlara öncülük etme ve bir adım önde olma şansı veriyoruz." dedi.

Yorumlar 75 Yorum Var
  • Hüsam 13.10.2020 00:12
    Bu yunandan adaları almak için bir hata yapsa da vursak ermenistan gibi ağzının payını alsa
  • Yusuf akkus 24.09.2020 23:13
    Yunanın elind asgeri pikap jip firma vardı paraları olmadıgı için onuda israil satın aldı %80 israil in 20 de yunanın. İleride %20 de satılır. Sata sata yunanın birtek alkol firması uzo kaldı.
  • İbrahim 24.09.2020 21:01
    Bu adam beni gülmekten öldürecek
  • Adanalı 24.09.2020 19:41
    Fransa Yunanistan'ın silahlarını sattı, parayı da Almanya ödeyecek, daha ilk atılacak kurşunda Fransa en önde kaçacaktır. Türk karasularında ve Türk topraklarında çok Fransız gemisi ve askerleri yatıyor. Bu sefer İzmir'den Yunanistan'a yüzmeye benzemez,Meis Adası Yunanistan'a çok uzak aklınızı başınıza alın.
  • Busezon 24.09.2020 18:37
    Bakmayın bu şekilde çok hareretli ve yüksek tonda konuşmalarına dünyanın en korkak ikinci milletidir yunanlılar,bizden yiyecekleri ilk tokat ile darmadağın olup kaçacak yer ararlar....
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek