Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2003'te 26 olan aktif havalimanı sayımızı son 18 yılda 56 çıkacak. Yapımı devam eden 5 yeni havalimanı projemiz tamamlandığında havadaki gücümüz daha da artacaktır." dedi.

Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olması yolunda ihtiyaçları tespit ettiklerine dikkat çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ülkemizin bütünsel kalkınmasına ulaşım ve haberleşme ile ne gibi katkılar sunabileceğimizi belirliyoruz. Büyük hedeflerimiz var. Ülkemizi bölgesinde lojistik bir süper güç haline getirmek, memleketin her karış toprağını dünyayla bağlamak, çağa uygun, akıllı, dijitalleşmesini tamamlamış eksiksiz bir ulaşım ve haberleşme altyapısı kurmak. Zira, çağın gereklerine uygun bir ulaşım ve altyapı sistemi Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olabilmesi için çok önemlidir. Ve daha da önemlisi, güçlü bir milli ekonomi, milli bağımsızlığımızın en önemli dayanağıdır" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Havayolu ile kente gelen ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Karaismailoğlu ilk önce havalimanında yapımı süren ve yüzde 80 oranında tamamlanan ikinci pistte incelemede bulundu. Ardından kentte yapacakları ziyaret ve incelemelerle ilgili bilgi veren ve günlerinin her gün bir başka şehirde vatandaşı arasında şantiyelerde geçtiğini anımsatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ülkemizin her noktasını çağa uygun bir ulaşım ve haberleşme altyapısına kavuşturmaya ant içmiş bir bakanlık olarak, projelerimizin niteliğini, gidişatını yakından gözlemleme olanağı buluyoruz" diye konuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek