17 Ekim 2020 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

 

 

KALLEŞ SALDIRI
Ermenistan, Gence’de çocukları vurdu

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine sivilleri hedef aldı. Füze saldırısında Gence'de aralarında çocuklarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti, 40’tan fazla yaralı olduğu tespit edildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Bunun adı kalleşliktir, hukuk tanımamazlıktır” ifadelerini kullandı. Ermenistan'ın insanlık ve savaş suçu işlediği alenen ortadayken dünya basını bu katliama sessiz kalmayı tercih etti.

 

TÜRKİYE OLMADAN HİÇBİR ŞEY OLMAZ
Zelenskiy: Türkiye silahlı kuvvetleri dünyanın en güçlü ordularından biri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, heyetler arası görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Yaptığımız görüşmelerle gerçekten Türkiye Ukrayna arasında önemli adımları az önce attığımız imza ile gerçekleştirdik” dedi. Zelenskiy ise Türkiye silahlı kuvvetlerinin dünyanın en güçlü ordularından biri olduğunu ifade ederek, "Bölgede Türkiye olmadan hiçbir şey olmaz" dedi.


MOSKOVA İDDİASI
Aliyev: Rusya’daki Ermenileri uçakla taşıyorlar

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ’da devam eden çatışmalarla ilgili önemli bir iddiada bulundu. Ermenistan’ın 40 milyon dolara bir uçak aldığını söyleyen Aliyev “Bu uçağı alan Rusya'da yaşayan zengin Ermeni iş adamları. Onlar Rusya'da yaşayan Ermenileri bize karşı savaşmaları için Karabağ’a gönderiyorlar” ifadelerini kullandı.


ESARET DEĞİL CESARET
Tatar: Rumların değişmeyen zihniyetiyle federal çözümü görüşmenin yararı olmayacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Ersin Tatar ulusa seslenerek, “Esareti değil, cesareti seçin” dedi. Yarın yapılacak olan seçim için vatandaşları sandığa çağırdı. Tatar, Rumların değişmeyen zihniyetiyle federal çözümü görüşmenin yararı olmayacağına vurgu yapan Tatar “Türkiye bize yardım etmeseydi, destek sağlamasaydı bugünlere gelebilir miydik? Dolayısı ile Türkiye ile iyi ilişkileri savunuyoruz, milletimiz, devletimiz, ülkemiz için Türkiye ile birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

AĞIR HASTA ARTIŞTA
Son 24 saatte 117 bin 005 Kovid-19 testi yapıldı, 1.812 kişiye hastalık tanısı konuldu

Sağlık Bakanlığı tarafından 16 Ekim koronavirüs tablosu, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 117 bin 005 Kovid-19 testi yapıldı, 1.812 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 73 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısının uzun bir aradan sonra artış eğiliminde olduğu görüldü. 


5 ŞEHİR UYARISI
Koca: Yüz yüze eğitime geçmekten yanayız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ''Bir ay öncesine kıyasla yayılımın önünü kestik fakat bu başarıyı İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş, Denizli gibi şehirlerde de göstermeliyiz” diyerek uyarıda bulundu. Bakan Koca ayrıca, ''Önümüzdeki dönemde yüz yüze eğitime geçmekten yanayız'' açıklamasını yaptı.


YENİ İSTİHDAM PAKETİ
Çalışanlara yeni avantajlar geliyor

İstihdam konusunda yeni düzenlemeler içeren bir paket hazırlandı. Yeni paketle esnek çalışmanın alanı genişletiliyor. Yeni istihdam paketiyle işsizlik ödeneği alırken 3 ay içerisinde istihdama katılanların sigorta primleri işsiz kaldıkları sürede devlet tarafından karşılanacak. Cumhurbaşkanı’na da yüzde 20 olan kurumlar vergisini 5 puana kadar indirme yetkisi verilecek.


BOYKUT TERS TEPKİ
Arap ülkelerinde sosyal medyada Türkiye’ye destek kampanyası başladı

Suudi Arabistan Ticaret Odaları Konseyi Başkanı Aclan bin Abdulaziz el-Aclan’ın Türk mallarına boykot çağrısı ters tepti. Körfez ülkelerinden sosyal medya kullanıcıları “Türkiye’ye destek” kampanyası başlattı. Twitter’de büyük ilgi gören kampanyada Türk mallarının kalitesi ve Türkiye’nin dünyadaki mazlumlara sahip çıkışı vurgulandı.


BAE AJANI YAKALANDI
Temasta olduğu yetkililer de deşifre edildi

Üst düzey bir Türk güvenlik yetkilisi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) adına görev yapan bir ajanın Türkiye’de yakalandığını bildirdi. Türkiye'deki Arap muhalifler hakkında bilgi toplayan ajanı BAE servisi adına yöneten birden çok görevlinin de ismen deşifre edildiğini kaydedildi.


S-400 AÇIKLAMASI
ABD: Güvenlik ilişkimizde çok ciddi sonuçları olacak

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemi S-400'ü Sinop'ta denemesi sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Yapılan küstah açıklamada, ''Türkiye sistemi harekete geçirirse, güvenlik ilişkimizde çok ciddi sonuçları olacak" ifadeleri kullanıldı.


AB GERİ ADIM ATTI
Liderler zirvesinde Türkiye’ye yaptırım konusu çıkarıldı

AB Liderler Zirvesi sonuç raporu açıklandı. Rapordan, daha önceki taslak açıklamada yer alan Türkiye’ye silah ambargosu uygulanmasına yönelik ifadenin çıkartılması dikkat çekti. Raporda, daha önceki sonuç taslağında yer alan Türkiye’ye yönelik sert söylemlerin yerini daha yumuşak bir dile bırakması dikkat çekti. 


KARANTİNA ŞARTI KALKTI
Almanya’ya dönenler sadece teste girecek

Almanya, riskli ülke statüsüne aldığı Türkiye'de tatil yapıp ülkeye dönenlere karantina uyguluyordu. Alman hükümeti karantina şartını kaldırdığını açıkladı. Türkiye'den Almanya'ya dönenlerin sadece koronavirüs testi yaptırması yeterli olacak.

FENERBAHÇE BEKO ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYAMADI

THY Avrupa Ligi’nin 4’üncü hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Beko, sahasında Almanya'nın Bayern Münih takımına 75-71 mağlup oldu. Farkı 21 sayıya kadar çıkardığı maçta rakibine mağlup olan Fenerbahçe Beko, bu skorla birlikte 4'üncü maçındaki 2'nci mağlubiyetini aldı. Bayern Münih ise 3'üncü galibiyetine ulaştı.

TERİM: HAYALİM ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, beIN Sports'a verdiği röportajın ikinci bölümünde kritik açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam, hayalinin UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmak olduğunu söyledi.

 

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Aaa 18.10.2020 03:12
    İnşallah Tatar kazanır
  • memo-se 17.10.2020 22:47
    ERSİN TATARIN dik duruşu harika tam bizden biri
  • METE 17.10.2020 21:56
    ERSİN TATARIN dik duruşu harika tam bizden biri
  • DİRİLİŞ 17.10.2020 17:58
    Kıbrıslı kardeşlerimiz Ersin Tatarı Seçecekler.Yunan uşakları Rum tarafında aday olsunlar.
  • Dahi 17.10.2020 17:44
    Seçimi Akinci kazanırsa kıbrısı türkiyeye baglayalim.olsun bitsin.ne bu yahu.zivanadan çıktılar.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek