KKTC'nin 37.yıldönümü kutlamaları için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin öncülük ettiği kalabalık bir grupla yapılan ziyaretten sonra mecliste davet krizi yaşandı. CHP'li Engin Altay'ın, bizim genel başkanımız davet edilmedi sözleriyle başlayan tartışmada. AK Partili Bülent Turan'ın, Ersin Tatar'ın davet metnini mecliste okumasıyla CHP'lilerin davet yalanı ortaya çıktı.

 

15 Kasım 1983 yılında kurulmasıyla 37.yıldönümünü kutlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluş yıldönümü etkinliklerine devlet erkanının önemli isimleri katıldı. Önceki gün gerçekleştirilen törenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere devlet erkanının önemli bir bölümü katıldı. Bugün Meclis'te CHP'lilerin 'davet edilmedik' söylemleri nedeniyle kısa süreli bir kriz yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay'ın, "Neden sadece Bahçeli gidiyor, 7 uçakla Kıbrıs'a gidiyorsunuz bu tam bir görgüsüzlüktür. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sadece Erdoğan ve Bahçeli'yi davet etmişse büyük ayıp etmiştir. Bu TBMM'ye yapılmış bir saygısızlıktır" sözleri mecliste AK Partili ve MHP'li vekiller tarafından tepki çekti.

CHP'NİN DAVET YALANI KISA SÜREDE ORTAYA ÇIKTI

CHP'lilerin davet edilmedik yalanı kısa sürede ortaya çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan söz alarak Engin Altay'a cevap verdi. Turan, elinde tuttuğu davet metnini okuyarak, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37.kuruluş yıldönümü münasebetiyle 15 Kasım günü gerçekleştirilecek törenler ve bu çerçevede yapılacak etkinliklerde, sizi ve kıymetli eşinizi aramızda görmekten onur duyacağımızı iletir, en iyi dileklerimi sunarım." ifadelerini okuyarak Ersin Tatar'ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da yapılacak kutlamalara davet ettiğini söyledi.

Her fırsatta, kaostan ve yalandan beslenen CHP zihniyetinin yalanını ortaya çıkartan Bülent Turan, "Siyaset bu değil ki, atarım yalanı yürürüm. Bu doğru bir şey değil sayın Başkan. Sayın Kılıçdaroğlu'da, Sayın Akşener'de davetli. Ama, Erdoğan neden gitti, Bahçeli neden gitti söylemleri bu ucuz bir yaklaşımdır" ifadelerini kullanarak Engin Altay'a tepki gösterdi.

 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • TR TEKTİR 17.11.2020 23:31
    Olmazki arkadaş harbiden bukadar olmaz. Hergün meclisten bir CHPKK'lı çıkıyor ki başkanlarıda dahil mutlaka hükümet hakkında Reis hakkında yada bir bakan hakkında yalan söylüyor.Her defasında yalanları çıktığı halde utanmadan sıkılmadan ertesi gün yine başka bir yalanla ortaya çıkıyorlar.Arkadaş insanda zerre kadarda olsa UTANMA olur SIKILMA olur adamlar onca yalan attıkları halde hala YÜZLERİ bile kızarmıyor.Yeter artık düşün bu milletin yakasından bıktık usandık sizden..Allah kahretsin sizi...
  • el_turco 17.11.2020 22:39
    insan da azıcıkta olsa utanma olur ama berde !? hoş, CeHaPe ve utanma! bir an kendimle çeliştim affola
  • Yiğido 17.11.2020 21:42
    Az ar utanma olsa yüzleri kızarır
  • Gavurdağlı 17.11.2020 21:21
    Daha öncelerinde yazdım CHP nin siyaseti YALAN üzerine kurulmuştur, Efendimiz ( SA) benim ümmetim yalan söylemez diye hadisi var.Ancak Bu millet niye CHP ye iktidar fırsatı vermiyor ortada
  • MAK 17.11.2020 21:18
    iflah olmayanin basinda bir hal vardir cevap yalan vardir nasil yasarsan oyle ölürsün yasasin cehennem
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek