Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 321 kilometresi trafiğe açılan Kuzey Marmara otoyolunun son kesimini 19 Aralık 2020'de işletmeye açacaklarını bildirdi.

Karaismailoğlu, bakanlığının 2021 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki sunumunda, Türkiye'nin, büyük hedeflere sahip, geleceği parlak bir ülke olduğunu, bu inançla, özellikle son 18 yılda, yüzlerini geleceğe dönerek, aklın, bilimin ışığında hep en iyiyi ve en yeniyi hayata geçirdiklerini söyledi.

İhmal edilen her noktaya temas ettiklerini, hiçbir alanda mevcut olanla yetinmediklerini dile getiren Karaismailoğlu, daima sorguladıklarını, çözüm ürettiklerini, hedef yükselttiklerini belirtti.

 


Karaismailoğlu, "Bugün de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak coğrafyamızın kaderini yeniden şekillendiren atılımcı geleneğimizi güçlendirerek, geleceğe taşıma sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Bu büyük işlerin yanı sıra ülkemizin dört bir yanında kalkınmada doğu-batı arasında eşitliği sağlayacak, memleketin her bir köyüne kadar, ekonomik canlılığı taşıyacak projelerimizi durmaksızın ve büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. " diye konuştu.

Vatandaşa iş, aş, eğitim, sosyal ve kültürel zenginlikler taşıyacak demiryollarını, kara yollarını, havalimanlarını inşa ettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, bu süreçte ortaya koyulan Marmaray, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul Havalimanı, Osmangazi Köprüsü, Nissibi Köprüsü, Van-Hakkari Yolu, Cizre-Şırnak Yolu (Cudi Dağı Tünelleri), Botan Çayı-Beğendik Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü, Kömürhan Köprüsü gibi dünya çapında eserlerin, gurur vesileleri olduğunu anlattı.

- "YOL HARİTASİ DAHİLİNDE KARARLILIKLA İLERLİYORUZ"

Üretmekten ve geliştirmekten asla vazgeçmediklerine işaret eden Karaismailoğlu, bu sayede 18 yıldır ülkenin istisnasız her noktasında, vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık veren projeleri hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günümüzde, dünya ticaretinin değişen ekseni, Türkiye’ye çok daha büyük fırsatları da doğurmaktadır. Avrasya’nın merkezinde, Yeni İpek Yolu’nun kalbinde yer alan ülkemiz, ticaretin seyrini belirleyecek bölgesel bir ekonomik lider olmanın ötesinde, dünya ekonomisinin oyun kurucularından biri haline geleceği tarihi bir dönemeçtedir. Bu nedenledir ki, insan, yük ve veri ulaştırmada, değişen ihtiyaçlara cevap vermek ve dünya sathında sürekli kendini yenileyen sistemlere eş güdümlü dahil olma yolunda ilerliyoruz. Attığımız her adım bu büyük stratejinin parçasıdır. 3 binden fazla aktif şantiyemiz, vizyonumuzu yansıtan stratejimize uygun projelerin üretildiği alanlardır. Bugünümüz kadar, geleceği de tasarlayan, ülke ekonomisine omuz veren, insan odaklı, çevreye duyarlı, kaynaklarımızı verimli şekilde kullanan, sürdürülebilirlik mekanizmaları oluşturulmuş bir yol haritası dahilinde kararlılıkla ilerliyoruz."

Karaismailoğlu, Türkiye'nin, tam ekonomik bağımsızlığını, son 18 yılda her alanda yapılan devrim niteliğinde atılımlar sayesinde kazandığını, topyekun kalkınma seferberliğinin, zamanla, sürdürülebilir kalkınma akımına dönüştüğünü, Türkiye'nin uzun vadeli planlamalar yapmaya, 2023, 2053, 2071 hedeflerini ortaya koymaya başladığını belirtti.

Bundan 18 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlayan yeni ulaşım ve iletişim çağının, yenilenme ve dönüşüm süreciyle devam ettiğine işaret eden Karaismailoğlu, "Bu dönüşüm; ulaşım ve haberleşme alanlarında yapılan yeni ve etkin atılımların mobilite, dijitalleşme ve lojistik odağında, bütünsel kalkınma hedefi doğrultusunda şekillendirilerek, dünyayı coğrafyamıza entegre etmeyi hedefleyen iddialı bir sürece işaret ediyor. Bu iddialı hedefe odaklanıp, projelerimizle ülkemizi daha ileri taşımaya gayret ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "(YOL BİZİ NEREYE GÖTÜRÜRSE) DEMEDİK"

Karaismailoğlu, "Yol bizi nereye götürürse" demediklerini, gidecekleri yolu Türkiye’nin gelecek perspektiflerine göre çizerek, hedefleri doğrultusunda kararlı bir tavırla yürüdüklerini ifade etti.

Bakan  Karaismailoğlu, 2003 yılından bu yana, ulaşım ve iletişim alanında ürettikleri çok büyük ve önemli projeleri 910,3 milyar TL yatırım yaparak hayata geçirdiklerini bildirdi. Karaismailoğlu, yatırımların daha hızlı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulabilmesinin önemine dikkati çekerek, bu nedenle alternatif finansman kaynaklarını da değerlendirdiklerini kaydetti.

Bunun için özel sektörün dinamizmini de harekete geçirdiklerini anımsatan Karaismailoğlu, toplam 215 milyar TL’lik Kamu-Özel İş Birliği projesini başlattıklarını, söz konusu yatırımların yüzde 86'sının tamamlandığını, tamamlanan tüm projelerin yüzde 18’ini, kamu özel iş birliği modeli çerçevesinde hayata geçirdiklerini söyledi.

Karaismailoğlu, "Şu anda devam eden yatırım portföyümüzde 463 proje var. Bu projelerimizin toplam büyüklüğü 640 milyar TL.  Bunda yaklaşık  264 milyarlık nakdi gerçekleşme yapıldı. Bunca titiz ve teknik çalışmayı eş zamanlı sürdürebilmek ve ortaya dev eserler çıkarabilmek için uzmanlaşmış ve geniş bir ekiple çalışıyoruz. Ülke sathında 3 bin 200 şantiyede çalışmalarımız sürerken; yaklaşık 700 bin kişi bakanlığımız bünyesindeki iş imkanlarından faydalanıyor." dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek