Ak Parti İBB Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB'ye boşta olan 66 bin servisin kullanılarak toplu taşımadaki yükün hafifletilmesi için teklif sunduklarını söyledi. İBB ise bu teklifin valilik tarafında reddedildiğini iddia etti. Göksu ise valiliğe böyle bir teklifin götürülmediğini ifade etti.

“66 BİN SERVİS TOPLU TAŞIMA FİLOSUNA DAHİL EDİLSİN” 

Korona virüs ile mücadelede toplu taşıma ile ilgili çalışmalar çok önem arz ettiğini söyleyen Mehmet Tevfik Göksu, “Bulaşın en fazla olduğu yer toplu taşımalar olarak gözüküyor. Bu bulaş hızını düşürmek için toplu taşımayı rahatlatmamız gerekiyor. Bu konuda İBB’ye bir teklifte bulunduk. Toplu taşıma araçları yetersiz kalıyorsa acilen takviye yapılmasını söyledik. Şu an okulların kapalı olması dolayısıyla boşta olan yaklaşık 66 bin servisin toplu taşıma aracı filosuna dahil edilmesini teklif ettik. Bu teklif kamuoyunda büyük bir karşılık buldu. CHP bunun altında ezilmişlik psikolojisinden çıkmak için CHP Grup Başkanvekili, “Biz bunu zaten düşünmüştük ama vali izin vermedi” dedi. Ben de bunun üzerine Sayın Valimizi arayarak böyle bir durumun yaşanıp yaşanmadığını sordum. Sayın valimiz ne böyle bir talep geldiğini ne bir yazışma olduğunu ne de valilik tarafından böyle bir ret kararı verilmediğini bizzat ifade ettiler. İBB’den beklentimiz bu teklifimizi ivedilikle hayata geçirmesi. İstanbullulara İBB olarak destek olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM 

Pandemiyle mücadelede en önde duran sağlık çalışanlarına da değinen Göksu, “Sağlık çalışanlarımızın toplu taşıma araçlarını kullanması ile ilgili bir teklif var. Biz bu teklifi genişleterek sağlık kurumunda çalışan herkesi toplu taşımadan ücretsiz istifade etmesi yönünde karar alıyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Engin Reis 17.12.2020 21:02
    CHP'nin Hayatı yalan dolan olmuş..CHP'nin içinde Bahçıvan Şöföre Şöför Ahçıya Ahçı Uşağa taciz eder olmuş...Yahu siz nasıl bir başbelası ve lanet bir kurumsunuz.Ülkeninizi Milletinizi ve O Milletin değerlerini nezaman sevecek saygı göstereceksiniz.Terörü ve teröristi ne zaman lanetleyeceksiniz.Gerçi onların cenazelerine gitmekten firsat bulamıyorsunuz.Şehit Asker ve Polis cenazelerine Resim vermek adına katılıp gevrek gevrek sırıtıyorsunuz.Ulan dünyaları verseniz size oy vermem...Nokta
  • Ersan çebi 17.12.2020 20:17
    Ulan yalan CHP'nin sıfatı olmuş. Ne olacak partinin genel müdürü Kılıçdaroğlu yalandan dolayı kaç kez hüküm yedi tazminat ödedi. İmamoğlu da maşallah yalanı gavut gibi yiyor.
  • hasan 17.12.2020 20:16
    işte başkanı budur Eko duydun mu
  • Gündüz demirel 17.12.2020 18:09
    Ağıza sağlık tevfik göksu bey
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek