İngiltere'de Covid-19 virüsünün mutasyona uğramış hali büyük paniğe neden oldu. Normalden yüzde 40 oranında daha hızlı bulaştığı tespit edilen mutasyona uğramış virüs nedeniyle ülkede vaka rakamları korkunç bir şekilde artış gösterdi.

KARANTİNA KARARI SONRASI HALK ŞEHRİ TERK ETTİ

Artan rakamlar nedeniyle Başbakan Boris Johnson Güney Londra'da tam karantina kararı alınca bu bölgede yaşayanlar başka şehirlere akın etti. Londra Tren İstasyonu'nda çekilen görüntüler halkın paniğe kapıldığını ve bu kapama kararının mutasyona uğramış virüsün başka bölgelere de hızlıca yayılmasına neden olacağı tartışmalarını beraberinde getirdi.

Bu arada uzmanlar mevcut aşıların, İngiltere'de mutasyona uğrayan virüse karşı etkili olmayabileceğini söylerken Hollanda ilk tedbir olarak İngiltere'ye uçuş trafiğini durdurdu. İngiliz basınında yeni virüsü gençler ve çocuklarda daha etkili olduğu iddia edildi. 

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Mustafa 20.12.2020 17:41
    Onlarda olması çok normal dünyanın yarısına soykırım sömürge, zulüm ve işkence yaptılar. Mazlumun ahı daha şiddetli beklenir.
  • Gaziantepli 20.12.2020 17:04
    Yeter artık İngilizce mutasyon, pandemi, entübe, enfekte demeyin. Türkçe'mize ne olmuşta illa İngilizce kullanıyorsunuz? Değişim, salgın, solunum aleti, bulaşma deyin.
  • şaşkın 20.12.2020 16:56
    yüce allah tüm zalimlerin belasını versin allah tüm dinsizlerin belasını versın allah zulüm yapanların üstüne bela musibet en acımasız koronalarını başlarına yağmur gibi yağdırsın aminnnnnnnnnnnn
  • Bünyamin Öztürk 20.12.2020 16:56
    İslamı öğrenin, Müslüman olun. İslamda karantina bölgesinden kaçmak yok.
  • dikkat acil 20.12.2020 16:22
    uçuşları durdurun. sıkıntı çok büyük. akp uyumasın. ingiltereden kaçıyorlar, şehirlerden kaçıyorlar. almanya fransa ve avrupa ülkeleri ingiltereye uçuşları ve ingiltereden uçuşları durdurdular.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek