Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine 4 aile daha katıldı.

Çocuklarının HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia ederek, önceki gün HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen anneler Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in başlattığı oturma eylemine dün 17 yaşındaki oğlu Yusuf Begdaş'ın kaçırıldığını belirten Celil Begdaş da katıldı.

Malatya'dan anne Sadiye Özbey, Gaziantep'ten anne Songül ve baba Şevket Altıntaş, Mardin'den anne Emine ve baba Şehmus Kaya, çocuklarının; Mersin'den Rahime Uymaz da yeğeninin terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirterek, bugün Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakır annelerinin yürüttüğü oturma eylemine katılan aileler, HDP'ye tepkilerini dile getirdi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Eray ZN 05.09.2019 21:52
    Kati Piri yi cagirmaklazim. Avruipali Aile ve insan haklari derneklerini, Cocuk ve Genclerin Haklarini koruyan Dernekleri cagirmak lazim. Bu eylemi Türkiye disindaki Kamioyu ilede paylasmak lazim.
  • ramazan aydın 05.09.2019 16:09
    allah cc yardımcınız olsun kimseye evlat acısı vermesin sizleri kurtuluyoruz cesaretinızden dolayı işallah evlatlarınıza kavuşursunuz
  • xxxx51cccc 05.09.2019 15:39
    Bu annelerin suçu ne.verin bu annelerin çocuklarını geri.cehennem azabı yaşatmayın bu annelere.anne onlar anne.kendi çocuklarınıza kıyabiliyor musunuz bunlara sebep olanlar.